Άλλαξε η κατηγορία κατά του παπά με το βιτριόλι σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (video)

Σε μετατροπή της κατηγορίας που βάρυνε τον υπό καθαίρεση ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον άλλων ιερωμένων προχώρησε η ανακρίτρια. Η κατηγορία για την επίθεση που είχε γίνει μέσα στο συνοδικό δικαστήριο στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, άλλαξε από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή καθώς η εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι το καυστικό υγρό που έριξε κατά εννέα ατόμων πιστοποιήθηκε ότι είναι βιτριόλι.

Ο συνήγορος αντέδρασε λέγοντας ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία με το σκεπτικό ότι η ρίψη έγινε «εκ του μακρόθεν».

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψή μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ωστόσο, δεν έπεισε την ανακρίτρια που τον κάλεσε να τον ενημερώσει και τού έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Η  απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αν και πρωτόδικη, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει «πρόκριμμα» και για την ποινική μεταχείριση του πρώην ιερωμένου.

Από τη στιγμή που οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως το καυστικό υγρό που έριξε ήταν βιτριόλι, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις που έδωσαν οι Μητροπολίτες, αποτελούσε εν πολλοίς μονόδρομο για την ανακρίτρια να αναβαθμίσει την κατηγορία σε βάρος του πρώην ιερωμένου σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ένα αδίκημα δηλ. που επισύρει έως και 15 χρόνια κάθειρξη, για καθένα από τα θύματά του, από τα 10 χρόνια που ήταν μέχρι τώρα η ανώτατη επαπειλούμενη για εκείνον ποινή.

Και αυτό, γιατί, όπως κρίθηκε ουσιαστικά στην υπόθεση της Ιωάννας, το βιτριόλι συνιστά φονικό όπλο καθώς μπορεί να οδηγήσει το θύμα αναπόφευκτα στο θάνατο εάν το εισπνεύσει ή το καταπιεί. Άρα ο δράστης προβλέπει και αποδέχεται τον θάνατο του θύματος. Σε κάθε περίπτωση οι βλάβες που προκαλεί είναι βαρύτατες  και ορισμένες μη αναστρέψιμες και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν τις γνωρίζει. Όλα πάντως θα κριθούν στα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης.

Ρεπορτάζ Ηλ. Κούκος, Ντ. Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος