Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στο βάθρο της ζωής πολλές φορές – Η πορεία του σπουδαίου Ολυμπιονίκη που «έφυγε» νωρίς (video)

Array

Με ένα μήνυμα παρακαταθήκη πανανθρώπινων αξιών, ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σε μία συγκλονιστική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, περιέγραψε τη μάχη με τον σπάνιο καρκίνο, ευχαρίστησε τους γιατρούς του και αποχαιρέτησε την οικογένειά του κι όλους που για χρόνια έκανε περήφανους με τις επιτυχίες του. Δηλαδή, ολόκληρη την κοινωνία.

«Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας (…) Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές» αναφέρει μεταξύ άλλων στο συγκινητικό του κείμενο.

Δεν ξεχνά ακόμη να ευχαριστήσει τους γιατρούς του που παρέτειναν τη ζωή του για να τον θυμούνται η κόρη κι ο γιος του.

«Θέλω να πω σε όλους τους κάτι. Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα».

Τελευταία επιθυμία του ήταν, τα δύο αργυρά μετάλλια της Αθήνας και του Πεκίνου, να βγουν σε δημοπρασία για να δοθεί το ποσό σε δομές με παιδιά.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου» ανέφερε.

«Ήταν ένα ταλέντο εκπληκτικό, σκληρός αγωνιστής, πρωταθλητής και στη ζωή… στο τελευταίο του μήνυμα δείχνει και την ανθρωπιά του» λέει ο προπονητής του Κωνσταντίνος Μπέης.

Η αγαπημένη του σύζυγος, επέλεξε να τον αποχαιρετίσει με ένα ποίημα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.

«Με πήρε η Δώρα και μού είπε να πω δυο λόγια στην κηδεία, αλλά δεν μπορώ» είπε κλαίγοντας στην ΕΡΤ ο Πύρρος Δήμας.

«Μεγάλος μαχητής. Στο Σίδνευ, έχασε το μετάλλιο, όταν έσπασε το πόδι του, αλλά μετά συνέχισε και στην Αθήνα και στο Πεκίνο, κερδισε δύο ασημένια μετάλλια» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

«Αφησε από πίσω ένα στίγμα που λέει, εγώ σας αγαπώ, σας προστατεύω και αυτό που για μένα ήταν ο απόλυτος στόχος, σκοπός, τώρα πλέον είναι στα χέρια σας να τον αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σώζοντας ζωές» δήλωσε η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. 

Τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην πολιτική, διετέλεσε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την βαθύτατη οδύνη για τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που «έφυγε πολύ πρόωρα, αλλά κατάφερε πολλά στο σύντομο πέρασμά του» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

«Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής της έδωσε νόημα και με τα λόγια που μας άφησε φεύγοντας από αυτή» είπε από ο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Υπερασπίστηκε τις αρχές του για μια καλύτερη κοινωνία, αφήνοντας ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο» σημείωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η σορός του θα εκτίθεται το Σάββατο στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης από τις 15:00 το μεσημέρι.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στη μνήμη του στα ιδρύματα: Φλόγα, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου – Λία Χριστάρα – Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος