Αλ. Τσίπρας: Εκρηκτικές οι διαστάσεις της ακρίβειας – Μόνη διέξοδος η λαϊκή ετυμηγορία

Σφοδρά πυρά στην κυβερνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως διαχειριστή της συμφοράς, εξαπέλυσε από την Αργολίδα, ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας άμεσα μέτρα για εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες, συνταξιουχούς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην εκρηκτικών διαστάσεων ακρίβεια, όπως είπε.

«Η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος, η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, και η προοδευτική κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη, ότι «πέραν του να κλείνει ντιλς, δεν αντιλαμβάνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει πόρους για να επιβιώσει».

Επανέλαβε την ανάγκη αύξησης κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ειδικά για τους αγρότες επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και επιδότηση για να καλυφθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα.

«Τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα. Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος πέντε και έξι φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα», δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη «άμεσης παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν».

«Αυτές οι προτάσεις, αυτά τα αναγκαία μέτρα, όμως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς», πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος