Αλ. Τσίπρας: Απάντηση στις προκλήσεις με μια καλύτερη Ευρώπη (video)

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία, το προσφυγικό και την ασφάλεια μπορούν να απαντηθούν, όχι με λιγότερη ή περισσότερη, αλλά με μια καλύτερη Ευρώπη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Jagland, στο Στρασβούργο. Tο απόγευμα θα μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου και με Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στο Στρασβούργο, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγκραμούντ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα. Από την πλευρά του, ο κ. Αγκραμούντ, που είναι βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και σε άλλα νησιά όπου φθάνουν πρόσφυγες, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από ελληνικής πλευράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό να εμπεριέχει δύσκολα στοιχεία, σημείωσε ωστόσο ότι είναι αναγκαία καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συμφωνία έχει αποδώσει καρπούς καθώς έχουν περιοριστεί δραστικά οι πνιγμοί προσφύγων στη θάλασσα.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος εξήρε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό και τον τρόπο που ενήργησε και ενεργεί ο κρατικός μηχανισμός στην παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πρόσφυγες.

Στη συνάντηση δε με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι «η προσφορά της Ελλάδας στην κρίση του Προσφυγικού βρίσκει αναγνώριση», όπως ο ίδιος σημειώνει σε άλλη ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Guido Raimondi και τον Έλληνα δικαστή στο ΕΔΔΑ Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνος.

Επίσης, θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και του πρωθυπουργού της Εσθονίας από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος