Αλ. Κούγιας για το φονικό στη Μονεμβασιά: Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται (video)

«Πρόκειται για έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, ο οποίος μέχρι το Σάββατο το βράδυ ήταν ένα υπόδειγμα συνανθρώπου, φίλου και πολίτη. Τρεις ημέρες δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη του διπλού φονικού στη Μονεμβασιά.

Περιγράφοντας ο κ. Κούγιας στην εκπομπή «Από τις Έξι» έναν άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο, με ακαταλόγιστο την ώρα του φρικτού τροχαίου, είπε χαρακτηριστικά: «Από χθες το βράδυ έχω στα χέρια μου τη δικογραφία. Υπάρχουν εφτά καταθέσεις συνανθρώπων του, οι οποίοι περιγράφουν μια τραγωδία από την προηγούμενη ημέρα: ενός ανθρώπου που ενώ ήταν φυσιολογικός (normal) άρχισε να έχει αλλόκοτες συμπεριφορές σε αγνώστους».

Περιγράφοντας την ανεξήγητη συμπεριφορά που μπορεί να υποκρύπτει ψυχική νόσο, ίσως και σχιζοφρένεια, όπως είπε, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία είχε ήδη θορυβηθεί λίγο πριν το τροχαίο με θύματα δύο ανθρώπους. Ο ίδιος έκανε λόγο για ατύχημα, αντί για εσκεμμένο χτύπημα των θυμάτων με το αυτοκίνητο του δράστη.

«Μισή ώρα πριν γίνει η τραγωδία οι μάρτυρες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την αδελφή του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν το είχαν κάνει, ίσως να το είχαν προλάβει. Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να αντιμετωπίζει μία κατάσταση που είναι ανεξήγητη» είπε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας ότι εμφανώς περνάει «μανιακή κρίση».

Το έδωσαν μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικού για να μην κάνει κακό στον εαυτό του

«Ο ίδιος εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μιλήσει στο δικηγόρο του. Το ίδιο ισχύει και με τους αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Σκάλας Λακωνίας», δήλωσε ο ποινικολόγος. Για να τονίσει την άσχημη ψυχική κατάσταση του 52χρονου επιχειρηματία ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι τρεις ημέρες μετά το τροχαίο δυστύχημα ο κατηγορούμενος αυτοτραυματίζεται στο κεφάλι.

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει που βρίσκεται. Αντί να τον έχουν οδηγήσει σε ένα ψυχιατρείο, δεν ξέρω με τίνος εντολή προσπάθησαν οι αστυνομικοί να του πάρουν απολογία την ώρα που του είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο όπου είχε αρχικά μεταφερθεί, πολύ μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικών», πρόσθεσε. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Δεν υπάρχει λογική επεξεργασία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η δικογραφία είναι γεμάτη από καταθέσεις μαρτύρων που κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με περίεργη συμπεριφορά λίγη ώρα πριν από το τραγικό συμβάν γι’ αυτό και όπως είπε «δεν είναι δυνατόν ο Εισαγγελέας να έχει ασκήσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή».

Πρόκειται για κλασική περίπτωση σχιζοφρένειας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι πιθανότατα στην επιδείνωση της κατάστασης του δράστη να συνετέλεσε η χορήγηση κορτιζόνης σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που πυροδότησε τη ψυχική νόσο που δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί.

«Η μητέρα του δράστη εμφάνισε σχιζοφρένεια ακριβώς στην ηλικία του δράστη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Και όπως τόνισε ο πελάτης του «πράγματι σκόρπισε το θάνατο όχι όμως με τη συνείδηση  ενός ανθρώπου που γνωρίζει τι κάνει», γεγονός που δείχνει ότι δεν ήξερε τι έχει κάνει.

«Ξημερώματα σήμερα τον πήραν, άυπνο και σε μανιακή κρίση και προσπάθησαν να του πάρουν απολογία. Θα έπρεπε να είναι ήδη σε ψυχιατρείο», κατήγγειλε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης «πρωτοφανή και απάνθρωπη τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Σπάρτης για έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον» και όπως υποστήριξε «πρόκειται για κλασική περίπτωση σχιζοφρένειας».

Αναφορικά με τα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος που κηδεύονται σήμερα ο κ. Κούγιας είπε τους γνώριζε κοινωνικά.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος