Aλ. Κόπτσης: Πριν από τον Δεκαπενταύγουστο οι βάσεις των Πανελλαδικών (video)

Μέχρι τις 20 Ιουλίου, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», ότι θα έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους, ώστε πριν από τον Δεκαπενταύγουστο να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον 19χρονο πρόσφυγα από το Ιράν, Κουρό Νορμοχαμαντί Μπαιγκί, που αρίστευσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

«Η θέληση και η επιμονή νικά οποιαδήποτε αντιξοότητα και εμπόδιο και ότι αυτό δεν έγινε τυχαία», δήλωσε ο κ. Κόπτσης λέγοντας ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε τις υποδομές.

«Πέρυσι εντάχθηκαν σχεδόν 17.000 παιδιά και από αυτά πάνω από 80% παρακολουθεί μαθήματα. Είναι μεγάλη η πρόοδος στην ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στόχος μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά», πρόσθεσε με αφορμή την σπουδαία επίδοση του νεαρού πρόσφυγα που μετέχει της ελληνικής παιδείας.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις για τις σχολές

Μιλώντας για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο κ. Κόπτσης τόνισε ότι το 82% είχε επίδοση πάνω από δέκα στη Γλώσσα, το 62% των υποψηφίων στα Αρχαία έγραψε πάνω από δέκα, το 61% στη Χημεία, το 71% στη Βιολογία. Και όπως υποστήριξε, «τα ποσοστά πάνω από τη βάση κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα».

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει το πώς θα κινηθούν οι βάσεις στις ανώτερες και ανώτατες σχολές επισημαίνοντας ότι κάθε χρονιά είναι αυτοτελής και δεν είναι συγκρίσιμη με άλλες. «Οι βαθμολογίες θα βγουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έως τις 20 Ιουλίου, πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης. Αναφορικά με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων διευκρίνισε ότι «το 75% των υποψηφίων ενημερώθηκε μέσω sms».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναφερόμενος επίσης στις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία ξεκαθάρισε ότι οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

«Την 1η Σεπτεμβρίου που παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικοί θα είναι όλοι στη θέση τους», τόνισε σχετικά με τις προσλήψεις.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος