Αλ. Φλαμπουράρης για ροές προσφύγων: Με βάση το Διεθνές Δίκαιο η λύση του προβλήματος

Να σταματήσει η «μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας» ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν. Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους; Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρνηση μας προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα», υπογράμμισε ο υπουργός, μετά τη σύσκεψη που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου και εκπροσώπους εμπλεκομένων αρχών και φορέων της κυβέρνησης.

Όπως σημείωσε, στον Ελαιώνα δημιουργήθηκε ο ανοιχτός χώρος προσωρινής φιλοξενίας νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών, όπου επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές καθημερινές ανάγκες, και τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση από το Πεδίο του Άρεως.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι στα νησιά δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι φιλοξενίας και κυρίως ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης.

Για την Κω, όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, αποφασίστηκε να μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2.000-2.500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο λιμάνι.

Όπως είπε ο υπουργός, στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος