Ακόμα ένα αρκουδάκι νεκρό από τροχαίο στη Φλώρινα

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, μόλις επτά μηνών, το τέταρτο μέσα στο 2015 σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα στο 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας – Κοζάνης, στον κάθετο άξονα Κοζάνη -Φλώρινα -Νίκη της Εγνατίας Οδού.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του “Αρκτούρου”, που παρέλαβε το αρκουδάκι.

“Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένες πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η περιοχή είναι πέρασμα αρκούδας και συνιστούν να μην κινούνται τα οχήματα με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο, στο ίδιο σημείο γίνονται συχνά ατυχήματα”, τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής του Περιβαλλοντικού Κέντρου του “Αρκτούρου” στη Φλώρινα Νίκος Γραμμενόπουλος.

Για την αποφυγή των τροχαίων με θύματα αρκούδες, τόσο ο ίδιος όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης υπογραμμίζουν την ανάγκη της τοποθέτησης ικανών συρμάτινων φραχτών κατά μήκος και των δύο πλευρών της εθνικής οδού, όπως έγινε και σε άλλα σημεία της εθνικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος