Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους στη Χαλκιδική – Ποιες είναι οι εξελίξεις

Array

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών ηλικίας 29 και 30 ετών από τη Βόρεια Μακεδονία, που αγνοούνται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά κύματα. Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες συμμετέχουν εκτός από σκάφη του Λιμενικού, μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος. Oι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε στίγμα που έδωσε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, 14 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Σκιώνης.

Στην περιοχή όλη τη νύχτα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και το έργο των διασωστικών ομάδων όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών με χερσαία και πλωτά μέσα και άμεσα εντοπίστηκε ο 25χρονος αλλοδαπός. Μάλιστα, όπως είπε, ήταν δύσκολη η επιχείρηση διάσωσής του καθώς τον σκεπαζαν ήδη τα κύματα ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ. Επίσης, σημείωσε ότι η θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι έχει πολύ έντονα ρεύματα και παρασύρουν συχνά κολυμβητές, πόσο μάλλον όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες όπως κατά τη χθεσινή μέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων ενός μέλους της παρέας. Οι νεαροί, οι οποίοι είχαν καταναλώσει αλκόολ, αγνόησαν τους κινδύνους από τον δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

Ποιες περιοχές μετρούν «πληγές» από την κακοκαιρία

Εν τω μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας φαίνονται τα προβλήματα που δημιούργησε σε αρκετές περιοχές της χώρας η χθεσινή κακοκαιρία.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Σκύρο, όπου κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες από την κακοκαιρία. Ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Έχει καταστραφεί η γέφυρα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του νησιού, πλημμύρισαν παραλιακές κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμοι. Οι πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για τον απεγκλωβισμό τουριστών από την παραλία του Πεύκου.
Στην ΕΡΤ μίλησε ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, για τα προβλήματα που καταγράφηκαν στο νησί από την κακοκαιρία, ενώ ανέφερε ότι πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Στην Κρήτη και τη Θεσσαλία έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις ενώ στην Εύβοια τα προβλήματα, παρά τις ανησυχίες, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλα.
Μάλιστα στο Ρέθυμνο η ένταση της βροχής ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να θυμίζει Βενετία η πόλη.

Δείτε επίσης:

Αγωνία για τους 2 αγνοούμενους στη Χαλκιδική – Να κηρυχθεί η Σκύρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος