Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα δημοτικού σχολείου – Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5-6 παιδιά, λέει γονέας στην ΕΡΤ

Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω ύστερα από περιστατικό πτώσης σοβάδων οροφής σε σχολική αίθουσα, χθες Τρίτη 14/11, λίγο πριν την λήξη του σχολικού ωραρίου.

Ευτυχώς από την πτώση της οροφής κανείς δεν τραυματίστηκε, καθώς τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός είχαν βγει από την αίθουσα. “Οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά” τόνισε στην ΕΡΤ μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού είχε σημειωθεί και σε άλλη σχολική αίθουσα (μουσικής) του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω πέρσι. “Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο Δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια” τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων.

Το 19ο δημοτικό σχολείο θεωρείται το δεύτερο πιο σύγχρονο κτηριακά σχολείο στο Αιγάλεω.

Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω.

Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη” αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα δημοτικού σχολείου – Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5-6 παιδιά, λέει γονέας στην ΕΡΤ
Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα δημοτικού σχολείου – Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5-6 παιδιά, λέει γονέας στην ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος