Αγροτικά προϊόντα και αγωγός στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν – Τσίπρα

Την ανάγκη ανάπτυξης της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας – Ελλάδας, συζήτησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ενημερώνοντας τους Ρώσους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα έναντι του προγραμματισμένου ημιώρου, συζητήθηκαν σχέδια στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα οι διαδρομές μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου, που καλείται στη Ρωσία «Turkish Stream».

Όπως είπε ο κ. Πεσκόφ οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν αναλυτικά απόψεις για τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Μάλιστα κατά τη συνάντηση άκουσαν τις εισηγήσεις των συμπροέδρων της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας Κώστα Ήσυχου, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και Μαξίμ Σοκολόφ, υπουργού Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου «δόθηκε έμφαση στην αγροτική παραγωγή και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα οι επιτροπές Γεωργίας θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα αυτό των πιθανών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων και να εξετάσουν εάν μπορεί αυτό να γίνει».

Κατά την ενημέρωση της ρωσικής πλευράς, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ – Νόβοστι, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν συνολικά ότι χρειάζεται να αναζητηθεί διέξοδος από την κατάσταση, ώστε να παρασχεθεί υποστήριξη στους Έλληνες παραγωγούς, που οποίοι αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες».

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τον Ιούλιο θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Γεωργίας των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών το Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ