Καταδιώξεις κακοποιών σε Διόνυσο & Χαλάνδρι (video)

Καταδίωξη διαρρηκτών σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Διόνυσο αλλά και χθες το απόγευμα στο Χαλάνδρι.

Ήταν 10:30 χθες το βράδυ στη Λεωφόρο Αιολίδος όταν τέσσερα άτομα χτύπησαν κουδούνι μονοκατοικίας με τον 55χρονο ιδιοκτήτη να μην απαντά και τους δράστες να πιστεύουν ότι δεν είναι κανείς στο σπίτι. Έτσι μπήκαν στην αυλή και προσπάθησαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο. Ο ιδιοκτήτης που ήταν μέσα τους είδε ενώ το αντιλήφθηκαν και οι δράστες και δεν προσπάθησαν να μπουν στη μονοκατοικία.

Ο 55χρονος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον γιο του και την Άμεση Δράση. Πρώτος στο  σημείο έφτασε με το αυτοκίνητο του ο γιός του. Όταν τον αντιλήφθηκαν οι κακοποιοί επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν. Τους ακολούθησε και στην διαδρομή τον ψέκαζαν με αφρό πυροσβεστήρα για να μην έχει οπτική επαφή μαζί τους.

Στη λεωφόρο Διονύσου, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν το μαύρο αυτοκίνητο των δραστών. Τους καταδίωξαν  για μεγάλη απόσταση, αλλά ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου, προσπάθησε να εμβολίσει τις μηχανές τους και μια αυτές εκτράπηκε της πορείας της χωρίς – ευτυχώς – να τραυματιστούν οι αστυνομικοί. Οι επίδοξοι κλέφτες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη και λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ έχουν στα χέρια τους και υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει το μαύρο Ι.Χ. αυτοκίνητο και μέρος της διαδρομής που ακολούθησε.

Καταδίωξη υπήρξε χθες το απόγευμα και στο Χαλάνδρι, στην οδό Αναπαύσεως. Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπηρεσίας είδε άτομο που κινούταν ύποπτα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο ύποπτος διέφυγε με το αυτοκίνητό του ενώ ο αστυνομικός που ήταν σε μηχανή δεν κατάφερε να τον σταματήσει καθώς ο άνδρας προσπάθησε να τον εμβολίσει. Όπως έγινε γνωστό ο αστυνομικός είχε συλλάβει το άτομο αυτό στο παρελθόν, ήταν ταυτοποιημένο και αναζητείται από την αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος