Αγωνία για τον 6χρονο από την Κηφισιά – Η διαμάχη μεταξύ των γονιών και η έκκληση της μητέρας

Στα ύψη είναι η αγωνία της μητέρας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον για την τύχη του παιδιού της. Στις 8.40 το βράδυ της Τρίτης ένας κουκουλοφόρος μπήκε στο σπίτι που βρισκόταν το παιδί με την προγιαγιά του στην Κηφισιά. Το έβαλε με την βία σε ένα λευκό βαν που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν νοικιασμένο και διέφυγε.

Όλα δείχνουν ότι το κίνητρο της αρπαγής πιθανότητα κρύβεται στην διαμάχη μεταξύ των γονιών για την επιμέλεια του παιδιού. Οι αρχές θεωρούν κομβικό τον ρόλο του πατέρα που είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας.

Δυστυχώς αυτό το θέμα έχει πίσω του ένα παρελθόν αντιδικίας. Αυτή τη στιγμή όμως προτεραιότητα για το παιδί είναι η ασφάλεια του και η επιστροφή στο σπίτι του. Η μητέρα παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να μην διστάσει να το αναφέρει” τόνισε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η γυναίκα επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα, αλλά εκείνος δεν απαντά στο τηλέφωνο, ενώ κανείς δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια ζητώντας λύτρα ή το οτιδήποτε. “Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να φύγει στο εξωτερικό με το παιδί, να ξέρει ότι το παιδί θα μπει σε κινδύνους και μόνο που θα αποχωριστεί τη μητέρα του” πρόσθεσε ο δικηγόρος τονίζοντας ότι η όποια όξυνση καθίσταται άκρως επικίνδυνη για τον 6χρονο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Οικονομάκης, η διαφορά των γονιών ήταν για το εάν θα έπρεπε να μείνει το παιδί στην Ελλάδα ή στη Νορβηγία. “Τα δικαστήρια στην Ελλάδα είχαν αποφασίσει ότι η χώρα μας ήταν ο καταλληλότερος τόπος για να μείνει το παιδί” κατέληξε.

Η ασφάλεια Κηφισιάς σε συνεργασία με το τμήμα ανηλίκων ερευνούν την υπόθεση και προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του παιδιού, ενώ έχουν ενημερωθεί οι αρχές και στους συνοριακούς σταθμούς.

Έχουμε κινητοποιήσει μέσα από το missing children Europe παράλληλα με την αστυνομία και την Ιντερπόλ και το serene. Έχουμε κινητοποιήσει τους φορείς σαν το “Χαμόγελο του Παιδιού”, δηλαδή το 166000, προκειμένου να βρούμε το παιδί γρήγορα” δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 25η Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά. Στην Ελλάδα το 2021 εξαφανίστηκαν 299 παιδιά. Το Χαμόγελο του παιδιού αναζήτησε 134 παιδιά και κατάφερε να εντοπίσει τα 109 (88%).

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Νίκος Κουντούρης, Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος