Σύσκεψη στο υπ. Υγείας – Προβληματισμός και προετοιμασία με φόντο τους επιδημιολογικούς δείκτες

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας με φόντο την τοποθέτηση σε καθεστώς αναστολής των υγειονομικών στις δημόσιες δομές υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

Ο προβληματισμός που επικρατεί για την αύξηση όλων των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα, αλλά και τους υψηλούς δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, είναι έντονος.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 42 θάνατοι, 3.273 κρούσματα, 332 διασωληνωμένοι ασθενείς και 259 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Από 7,70 έως 5,36 κυμαίνονται τα ποσοστά θετικότητας ανά 100 κατοίκους σε Νάξο (7,70%), Ικαρία (6,90%), Ηλεία (6,51%), Άνδρο (5,36%)

Σύσκεψη στο υπ. Υγείας – Προβληματισμός και προετοιμασία με φόντο τους επιδημιολογικούς δείκτες

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός και για τις περιοχές που δεν φτάνουν αυτά τα τόσα υψηλά ποσοστά είναι όμως πάνω από το όριο επιφυλακή

Καβάλα (4,89%)
Μεσσηνία (4,80%)
Ιθάκη (4,78%)
Μύκονος (4,73%)
Θεσπρωτία (4,42%),
Νήσων (4,19%)
Κάλυμνος (4,12%)

Σύσκεψη στο υπ. Υγείας – Προβληματισμός και προετοιμασία με φόντο τους επιδημιολογικούς δείκτες

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών περιοριστικών μέτρων  στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ στο ίδιο καθεστώς μπήκε απο σημερα και η Μεσσηνία λογω της εκτόξευσης των κρουσμάτων πάνω από χίλια μέσα σε μια εβδομάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και το γεγονός ότι ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των υγειονομικών από 1ης Σεπτεμβρίου έως νεωτέρας.

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται όλες οι κανονικές άδειες του προσωπικού που απασχολείται στα Νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Τα αυξημένα κρούσματα αλλά και το καθεστώς αναστολής στο οποίο πρόκειται να μπουν μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την απόφαση.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων και τονίζουν την σημασία του εμβολιασμού.

Μέσα σε μια εβδομάδα έφυγαν 6 άτομα 18-39 ετών που ήταν ανεμβολιαστα, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάχτυλο Προέδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Δεκατρία παιδιά σε νοσηλεία λόγω Covid

Δεκατρία παιδιά είναι σε μονάδες αυξημένης φροντίδας αυτή τη στιγμή. Τα έξι παιδιά νοσηλεύονται στο “Αγλαΐα Κυριακού” και στο “Αγία Σοφία” άλλα τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” ενός 12χρονου παιδιού.

Το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς, ότι υπάρχει ανάγκη να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται, το οποίο και βγήκε θετικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος