«Αγώνας ως την τελική δικαίωση»: Στους δρόμους για να μη συγκαλυφτούν οι ευθύνες

Χιλιάδες πολίτες και σήμερα στα συλλαλητήρια και τις πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και σε άλλες πόλεις της χώρας για την τραγωδία στη Τέμπη. Συνδικάτα, ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με βασικά αιτήματα οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο.

Βασικό αίτημα των διαδηλωτών που κατέκλυσαν ξανα τους δρόμους ήταν και πάλι η μη συγκάλυψη των ευθυνών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12:00 το μεσημέρι είχε απευθύνει κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, ζητώντας να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, να πάρουν τις ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις όχι μόνο που δεν διόρθωσαν το πρόβλημα αλλά και που πήραν οι ίδιες μέτρα ώστε αυτό το πρόβλημα να δημιουργηθεί» τόνισε ο Κώστας Δέμος – Πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Φυσικού.

Χιλιάδες πολίτες έδωσαν και σήμερα ραντεβού στη μνήμη των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος και ζητώντας δικαίωση για τις οικογένειές τους

«Αυτό το έγκλημα μας έχει κάνει να εξοργιστούμε οι φοιτητές και να ξεσηκωθούμε, να βγούμε στους δρόμους με μεγάλες κινητοποιήσεις με καταλήψεις στις σχολές μας διότι θεωρούμε ότι ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα» είπε Γιωργία Τσαγκάρη – Πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Παντείου .

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί επεσήμανε από την κεφαλή της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί, εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή» τόνισε.

Ακολούθησε ειρηνική πορεία χιλιάδων προς τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου με τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Να οργανώσουμε και να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, σχολές, πανεπιστήμια με σκοπό να γίνει πετυχημένη απεργία στις 16 Μάρτη, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκηστις 11:30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.
«Θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα μας, χάσαμε συναδέλφους μας, άδειασαν τα αμφιθέατρά μας με ανθρώπους που δεν θα τους ξαναδούμε ποτέ και έχουμε ένα χρέος και έχουμε πάρει έναν όρκο αυτό το πράγμα να μην ξανασυμβεί ποτέ» είπαν φοιτητές.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, συγκλόνισε με το ηλεκτρονικό κάλεσμά της στο σημερινό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η πρόσκληση είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές τύπωσαν ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο με τον τίτλο «χωρίς επιστροφή»

«Απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τάχιστα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και να αποδώσει αμερόληπτα και χωρίς διακρίσεις προς κάθε κατεύθυνση τις διαχρονικές ευθύνες για όσους έπαιξαν ή και συνεχίζουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο Θανάσης Φούντας – Πρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας .

Συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι φοιτητές και μαθητές εκφράζοντας τη θλίψη τους και την οργή τους για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος