Άγγελος Συρίγος στην ΕΡΤ: Ομαλά η Εξεταστική στα ΑΕΙ – Ιστορική στιγμή οι συλλήψεις

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η Εξεταστική περίοδος σε κάποια Πανεπιστήμια και στις 24 Ιανουαρίου στα υπόλοιπα χωρίς να προκύψουν προβλήματα, όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ‘Αγγελος Συρίγος, επισημαίνοντας ότι «δεν μελετάται σχέδιο εκτεταμένων self test στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Ήδη έχει δρομολογηθεί μέσω του  https://edupass.gov.gr δήλωση απουσίας και μετάθεσης εξετάσεων για τους νοσούντες φοιτητές ενώ σε αντίθεση με το 3% των εμβολιασμένων μαθητών του Δημοτικού το ποσοστό των φοιτητών ξεπερνάει το 85%, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, από την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ιστορική το γεγονός ότι έγιναν άμεσα συλλήψεις»

Οι έξι συλλήψεις στην ΑΣΟΕ και οι 15 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης επειδή κατέστρεφαν δημόσια περιουσία δεν έχει ξαναγίνει μεταπολιτευτικά, τόνισε ο  κ.Συρίγος συμπληρώνοντας ότι η Πολιτεία παίρνει πίσω χώρους που ανήκουν στους φοιτητές.

«Εντελώς μειοψηφικές -περιθωριακές ομάδες που δεν έχουν κανένα κοινωνικό αντίκρυσμα  από την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο λειτουργούν ως νοικυραίοι», είπε ο κ. Συρίγος συνοψίζοντας ότι και πολλές μικρές καταλήψεις έκλεισαν με χαρακτηριστικό το κτήριο Γκίνη το οποίο ανέκτησαν οι πρυτανικές αρχές την περίοδο της καραντίνας κι ετοιμάζονται να το ξαναφτιάξουν. Στη Θεσσαλονίκη η επέμβαση έγινε και πλέον το θέμα είναι να ξεκινήσουν από τις 22 Ιανουαρίου οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου για τους φοιτητές.

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία προχωράει»

Η 4μηνη εκπαίδευση των 400 αστυνομικών, των πρώτων που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι ) και δεν θα φέρουν όπλισμό, αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Γενάρη, στις Σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή.

«Είναι αυτονόητο ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα λειτουργεί αποτρεπτικά για παράνομες ποινικά πράξεις », τόνισε ο κ. Συρίγος, εξηγώντας ότι «οι καθυστερήσεις δεν ήταν κυβερνητική πολιτική αλλά μοιραίες γραφειοκρατικές συνέπειες όταν γίνεεται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ και προσφυγές».

Ξυλοδαρμός καθηγητή: «Επιχειρούν στοιχειώδη νομιμοποίηση ως λαϊκοί τιμωροί»

Ο ξυλοδαρμός καταδικάζεται ανεπιφύλακτα και ενάντια σε ομάδες που επειδιώκουν αναγνώριση τιμωρού έχουμε κράτος και δικαιοσύνη και λειτουργούμε με συγκεριμένο τρόπο, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας:
Οι πρυτανικές αναμένουν να ασκηθεί δίωξη, ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης και μήνυση ασκήθηκε από κάποιον που έχει καταδικαστεί. Πρόκειται για διαμάχη μεταξύ δύο πρώην καθηγητών κι ενός που έχει καταδικαστεί , είπε ο κ. Συρίγος.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος