‘Αγγ. Μπίνης για ελέγχους: Ειδικό βάρος στην εστίαση – Νέα κατηγορία οι υπεραγορές (video)

«Επειδή το ΕΣΥ είναι ιδιαίτερα πιεσμένο ξεκινάμε κατευθείαν με επιβολή κυρώσεων χωρίς περίοδο προσαρμογής ενώ τα πρόστιμα ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, τόνισε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης, μιλώντας για  300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη και ποινικές συνέπειες σε περίπτωση πλαστού πιστοποιητικού.

Νέα κατηγορία υπόχρεων είναι οι υπεραγορές και τα εμπορικά κέντρα όπου επίσης οι ανεμβολίαστοι πελάτες πρέπει να επιδεικνύουν από αύριο rapid test, είπε ο κ. Μπίνης.

«Δεν υπάρχουν εδώ αντίπαλοι, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε κλειστά μαγαζιά», είπε και τόνισε ότι το κύριο βάρος κατ’ αρχήν θα δοθεί στην εστίαση «όπου διαπιστώνεται και χαλάρωση των μέτρων». Για πελάτη το πρόστιμο είναι 300 Ευρώ και σε περίπτωση πλαστού πιστοποιητικού αντιμετωπίζει και ποινικές συνέπειες, πρόσθεσε.

«Μετράμε τις δυνάμεις μας και εστιάζουμε στις κόκκινες περιοχές και σε δραστηριότητες υψηλής σγκέντρωσης ανθρώπων ενώ εκτός από το ιστορικό παραβατικότητας, δίνεται βάρος και στους υπαίθριους χώρους που μετατρέπονται σε κλειστούς», είπε ο κ. Μπίνης, υπενθυμίζοντας ότι ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση σε επιχειρηματίες να «αντιμετωπίζουν ως αμιγούς χρήσης και να ζητούν πιστοποιητικά» τους χώρους που θεωρούνται κλειστοί».

Στην  ΕΛ. ΑΣ. που σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος όπως και στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και στο σύνολο των φορέων ελέγχου δεν είναι ευχάριστη η αποστολή, είπε στη συνέχεια και μίλησε για διττό στόχο:

«Διασφαλίζουμε τη Δημόσια Υγεία και την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού», είπε.

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 6/11 η είσοδος για τους ανεμβολίαστους σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κομμωτήρια και εξωτερικούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με αρνητικό rapid test, οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και χώρους λατρείας.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος