Αγ. Ανάργυροι: Τις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για τις τυχόν ευθύνες των αστυνομικών

Σε λίγες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση της γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο παράλληλες έρευνες:  Η Ένορκη Διοικητική Εξέτασης που έχει διαταχθεί από την πρώτη στιγμή αφορά τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία το βράδυ της δολοφονίας.

Η δεύτερη έρευνα που γίνεται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δηλαδή τους «Αδιάφθορους» της ελληνικής αστυνομίας αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες. Είχε προηγηθεί η εντολή για προκαταρκτική εξέταση από την πλευρά της εισαγγελίας.

Αντικείμενο των ερευνών είναι οι συνομιλίες, όσα κατέγραψαν οι κάμερες καθώς και αν τηρήθηκαν οι εντολές που έχουν δοθεί για τον χειρισμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σήμερα επιτυχημένη προσάθεια αποσωλήνωσης του 39χρονου δράστη ο οποίος είχε κανει απόπειρα αυτοκτονίας, στη φυλακή, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και τον λαιμό του.

Ρεπορτάζ Ζώης Κακκαβάς

Σχετικές ειδήσεις

Ε. Μαζαράκη, δικηγόρος πατέρα 28χρονης: O δράστης είχε πλήρη γνώση του τι έπραττε – Θεωρούσε την Κυριακή κτήμα του

ΕΛΑΣ: Σε ισχύ το νέο πρωτόκολλο για τη διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας – Συντονισμός ενεργειών και μέριμνα για ασφάλεια των θυμάτων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος