Αφιέρωμα του ΕΡΤNews στη Γυναίκα – «Μητέρα, εργαζόμενη, γυναίκα, άνθρωπος, είναι για σένα, είναι για όλες…»

«Μητέρα, εργαζόμενη, γυναίκα, άνθρωπος. Είναι για σένα, είναι για όλες…», αυτό είναι το μήνυμα της ΕΡΤ για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για την σημερινή ημέρα, όλα τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης έχουν ετοιμάσει ειδικά αφιερώματα, εκπομπές με εκλεκτές καλεσμένες και ρεπορτάζ.

Παράλληλα, στο μεγάλο αυτό αφιέρωμα συμμετέχουν το ERTFLIX με ολόκληρη κατηγορία ταινιών και σειρών για τις γυναίκες, αλλά και τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ.

«Πολλές φορές κάτι που ένας άνδρας μπορεί να κάνει με ένα βήμα, εμείς το κάνουμε με δύο και με τρία»

«Πολλές φορές κάτι που ένας άνδρας μπορεί να κάνει με ένα βήμα, εμείς το κάνουμε με δύο και με τρία. Νιώθουμε κάποιες φορές εμείς οι γυναίκες ότι πάμε λίγο πίσω και πάμε μπροστά. Οι διαδρομές μας είναι πολλές και δύσκολες. Είναι τα θέματα της βίας που αναφέρατε, ενδοοικογενειακή βία», ανέφερε η Ζέφη Δημαδάμα, Γεν Γραμματέας Ισότητας στις «Συνδέσεις» .

Η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» εξηγησε με τη σειρά της πώς καταφέρνει να επικρατεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. «Για μένα και για εμάς τις γυναίκες το μεγαλύτερο όπλο ήταν η συνεχής εκπαίδευση και μόρφωση. Θεωρώ ότι αν μία γυναίκα έχει την κατάλληλη μόρφωση, συνεχώς επιμορφώνεται και σαν προσωπικότητα διαμορφώνεται μπορεί να καθιερωθεί σε έναν χώρο».

Στον ρόλο της γυναίκας στον χώρο του θεάματος αναφέρθηκε η επικεφαλής της wift.gr, Μιρέλλα Λεγάκη. «Πίσω από την κάμερα εκεί είναι το πρόβλημα. Μπροστά από την κάμερα οι γυναίκες έχουν ένα καλό ποσοστό συμμετοχής, πίσω από τις κάμερες στις τεχνικές ειδικότητες, τα ποσοστά πέφτουν κατακόρυφα», είπε.
 
Σε ειδική εκδήλωση προχώρησε και του υπουργείο εξωτερικών, το οποίο υιοθέτησε το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια. «Η ελληνική πολιτεία στοχεύει με όλα τα μέσα, τα οποία διαθέτει, στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Έτσι ώστε όχι μόνο να αποκατασταθεί μία διαχρονική αδικία αλλά παράλληλα να υπάρξει και ένας μοχλός πραγματικής ανάπτυξης», τόνισε ο Υπ. Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος