Αφιέρωμα του CNN στην Ύδρα: «Το νησί χωρίς αυτοκίνητα»

Αφιέρωμα στην Ύδρα, το μικρό νησί του Σαρωνικού έκανε το CNN, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απουσία αυτοκινήτων στο νησί. «Αυτό που κάνει την Ύδρα να ξεχωρίζει είναι το αγαπημένο της μέσο μεταφοράς. Οι ντόπιοι έχουν αντισταθεί στον θόρυβο των κόρνων, αγκαλιάζοντας τον ρυθμικό ήχο των οπλών των αλόγων», αναφέρει το αφιέρωμα.

Στο αφιέρωμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο μοναδικό μέσο μεταφοράς του νησιού, τα μουλάρια, τα γαϊδουράκια και τα μικρά άλογα, που είναι άμεσα συνυφασμένο με την χαλαρή και ήρεμη αύρα που αποπνέει το νησί.

«Η Ύδρα είναι ένα νησί που πραγματικά σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο», λέει η Χάρριετ Τζάρμαν, η οποία διατηρεί εταιρεία πεζοπορίας με άλογα, την Harriet’s Hydra Horses.

«Η απόφαση να υιοθετηθεί η παραδοσιακή μεταφορά με άλογα, γνωστή ως “cáiques”, αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά του νησιού και τη δέσμευση για βιώσιμη διαβίωση», αναφέρει το άρθρο του CNN, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της παράδοσης, η οποία βασίζεται στην ιδιαίτερη γεωμορφολογία της Ύδρας, που καθιστά τη μετακίνηση με αμάξια δύσκολη.

Ως «καλλιτεχνικό παράδεισο» χαρακτηρίζει την Ύδρα το CNN κάνοντας αναφορά στην αδυναμία της Σοφία Λόρεν στο νησί, έπειτα από τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι» το 1957. Το νησί λόγω της χαρακτηριστικής ηρεμίας του αποτελεί πόλο έλξης πολλών δημιουργών, συμπεριλαμβανομένης της Υδραίας σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλενας Βότση, οποία αντλεί την έμπνευσή της από την Ύδρα, στην οποία «η απουσία αυτοκινήτων την κάνει ένα μαγικό μέρος για δουλεύει κανείς».

“Ο ήλιος, τα βράχια και τα μοτίβα των κυμάτων με ενέπνευσαν. Η φυσική ομορφιά και η μοναδικότητα του νησιού έχουν επηρεάσει σημαντικά τη δημιουργική μου διαδικασία”, δηλώνει η Βότση στο CNN.

Επιμέλεια: Παυλίνα Τσακίρη

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος