Αεροπορικές επιδείξεις στην Τανάγρα με τα γαλλικά Rafale (video)

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, η αεροπορική επίδειξη Athens Flying Week. Οι θεατές θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale, του μαχητικού που ήδη εντάσσεται στον Ελληνικό Αεροπορικό στόλο. Η ΕΡΤ βρέθηκε στην Τανάγρα και καταγράφει τις σημαντικές ιδιαιτερότητες του νέου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως τις περιέγραψαν οι Γάλλοι αεροπόροι.

Πριν τα «γαλανόλευκα» Rafale τροχοδρομήσουν στην Τανάγρα, τα Γαλλικά είναι και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Athens Flying Week.

Στην Τανάγρα ακόμη και οι αεροπορικές πρόβες είναι εντυπωσιακές.

O επικεφαλής του ακροβατικού σμήνους, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη συνάντηση, συμβολίζει τη μακρόχρονη ελληνογαλλική φιλιά, αυτή τη χρονιά μάλιστα γίνεται ακόμη πιο σημαντική καθώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα υποδεχτεί τα Rafale».

Η Γαλλία μετά την μεγαλειώδη παρουσία της στην άσκηση «Ηνίοχος», ήρθε ξανά στην Ελλάδα, τόσο με το διεθνούς φήμης ακροβατικό σμήνος Πατρουϊ Ντε Φρανς, το οποίο εντυπωσίασε με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα αλλά και με Rafale.

Ο  Παναγιώτης Ποδηματάς, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής AFW, αναφέρει:19 «Θα γνωρίσουμε τις πτητικές ικανότητες αυτού του υπέροχου αεροπλάνου και θα μπορούμε να το φανταστούμε σε λίγο καιρό σε Eλληνικά χέρια»!

Ο Γάλλος ιπτάμενος μιλά για τις «αρετές» του μαχητικού που θ’ απολαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία με την προσθήκη των 18 Rafale.

Συγκεκριμένα ο Ζερόμ Τουτ, ιπτάμενος Solo Desplay Rafale 8, δήλωσε: «Για να έλθουμε από τη Γαλλία, ήρθαμε χωρίς ανεφοδιασμό στον αέρα. Είναι στα πλεονεκτήματα του Rafale, να έχουν αυτονομία.  Μπορεί να έχει μιάμιση φορά το βάρος του σε οπλικά συστήματα».

Ελλάδα και Γαλλία έχουν ήδη συμφωνήσει τη διερεύνηση της αμυντικής συνεργασίας τους πράγμα που αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα, καθώς οι Γάλλοι θέλουν να έχουν διαρκή παρουσία στην περιοχή, ιδίως στην ταραγμένη Αν. Μεσόγειο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος