ΑΔΜΗΕ: Μέτρα για θωράκιση του συστήματος μεταφοράς λόγω και του καύσωνα

Μέτρα για τη θωράκιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως οι περίοδοι καύσωνα που διανύουμε, λαμβάνει ο ΑΔΜΗΕ.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα έχουν ενισχυθεί οι βάρδιες στα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης ώστε να αντιμετωπίζονται συντομότερα τυχόν βλάβες ενώ επισπεύστηκε η αντικατάσταση του μετασχηματιστή που καταστράφηκε από πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου τον περασμένο Φεβρουάριο. Μακροπρόθεσμα το νέο στρατηγικό σχέδιο του Διαχειριστή περιλαμβάνει 2,5 φορές μεγαλύτερες επενδύσεις σε αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σε σχέση με το προηγούμενο, δηλαδή 200 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ.

Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει επίσης επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΔΜΗΕ στην αποθήκευση ενέργειας και τα δίκτυα για τη διασύνδεση θαλάσσιων αιολικών πάρκων όπως και την περαιτέρω αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Διαχειριστή. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα βαρέα οχήματα μεταφορών που μπορούν να αξιοποιηθούν και πέραν των αναγκών της εταιρείας. Περιλαμβάνονται επίσης οι εκτάσεις των Υποσταθμών που απελευθερώνονται με τη χρήση εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας και είναι ελκυστικές για βιομηχανικές χρήσεις λόγω γειτνίασης με το σύστημα μεταφοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος