ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στις 22 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα για το Νερό

Στην «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού», που συγκροτήθηκε από τους συλλόγους Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και το Σωματείο Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, μαζί με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας, στο οποίο συμμετέχουν 24 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, δήλωσε τη συμμετοχή της η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως: «Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού ως φυσικού πόρου και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, και η προστασία της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού ενάντια στην εμπορευματοποίηση.

Ο κύκλος του Νερού και η διαχείρισή του αποτελούν ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο και κάθε «σαλαμοποίηση» συνιστά εμπορευματοποίηση του φυσικού πόρου και κατ’ ουσίαν ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης. Επιπλέον, είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του ΣτΕ και το ψήφισμα της ΟΗΕ.

Το Νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και η καθολική, αντίθετη και αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης είναι αδιαπραγμάτευτη για κάθε άνθρωπο. Η δημόσια ιδιοκτησία και ο κοινωνικός έλεγχος του κύκλου του Νερού συνιστά θεμελιώδες στοιχείο πολιτισμού, δημοκρατίας, ελευθερίας και ευημερίας για τους λαούς.

Η παραπάνω διαπίστωση κατοχυρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. , υπ. αριθμόν 190 -191/2022, που έκρινε αντισυνταγματική τη μετάβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της εμπορευματοποίησης του Νερού με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για το Νερό (22 Μαρτίου). Η κινητοποίηση θα γίνει την Τρίτη 22 Μαρτίου, 7μμ, στο Μοναστηράκι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος