ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου

Στο πλευρό του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου, αναφέρει ότι βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την κινητοποίησή του την Τετάρτη 11 Μάη.

Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών, στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 11 του Μάη, ώρα 13.00, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με αιτήματα:

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 10 συναδέλφων και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.
Να στελεχωθεί πλήρως η Υπηρεσία Ασύλου και η Αρχή Προσφυγών μέσω μόνιμων διορισμών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 του Μάη, ώρα 13.00, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να βρει τρόπο να επιστρέψουν στην εργασία τους οι 10 συναδέλφισσες και να παύσει η α λα καρτ εφαρμογή της νομοθεσίας εις βάρος τους. Σε μια εποχή υγειονομικής κι οικονομικής κρίσης, με αβέβαιο μέλλον, και με τις ανάγκες του Υπουργείου να αυξάνονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καμία/κανένας δεν περισσεύει.
Ζητάμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ικανοποίηση των αιτημάτων μας για άμεση επαναφορά των συναδελφισσών στην εργασία, οι οποίες αποτελούν το πιο έμπειρο δυναμικό της Υπηρεσίας Ασύλου, μετρώντας 7 και 8 έτη υπηρεσίας και οι οποίες έχουν συνεισφέρει πολλά με την εξειδίκευσή τους στο πεδίο».

«Οι Διοικήσεις μας εκφράζουν την ολόθερμη στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων», αναφέρουν η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΣΣ-ΝΑΤ).

To Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Στην προσπάθεια τους να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους στεκόμαστε δίπλα τους και ζητάμε μαζί τους καθώς και με όλα τα άλλα σωματεία που υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους:Την άμεση επιστροφή στην εργασία τους. Μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους τους συμβασιούχους. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο προσφυγικό. Επιπλέον καλούμε αύριο δίωρη στάση εργασίας(14.00 – 16.00) προς συμπαράσταση των εργαζομένων που κινούνται στον ίδιο χώρο με εμάς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος