ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης στον ΕΦΚΑ στις 9 Ιουνίου

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κάνει γνωστό ότι στηρίζει την κινητοποίηση που κήρυξε η Ομοσπονδία της ΠΟΣΕ/ΕΦΚΑ για την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Όπως αναφέρει: «καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, ώρα 8:30πμ, στο χώρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49 Αθήνα)». Επίσης η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται «στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης».

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΕ/ΕΦΚΑ θα πραγματοποιηθεί παναττική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας έως και τις 11πμ. .

Επίσης η Ομοσπονδία επισημαίνει πως: «Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, εκδικάζεται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσφυγή της Ομοσπονδίας μας και της ΑΔΕΔΥ, κατά της προκήρυξης του νόμου 4892/2022, που εισάγει τα golden boys του κ. Χατζηδάκη στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), διαλύοντας την φυσική διοικητική ιεραρχία του φορέα, ενώ εξαιρεί τους υπαλλήλους του από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων κι από τις ρυθμίσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα !!!
Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που προωθεί τους ιδιώτες μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης στον ΕΦΚΑ, φαλκιδεύοντας την υπόσταση και τη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας μας, οι εργαζόμενοί του αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε, τόσο σε νομικό όσο και σε κινηματικό επίπεδο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος