ΑΔΕΔΥ: Kαλύπτει τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών

Στήριξη της κινητοποίησης που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αναφέρει ότι στηρίζει: «τΙς συγκεντρώσεις στις 11:00πμ:
Αττική: Υπουργείο Υγείας
Θεσσαλονίκη: 3η & 4η ΥΠΕ
Περιφέρεια: ΥΠΕ και κατά τόπους σε Νοσοκομεία

Αιτήματα:
Ένταξη στα ΒΑΕ
Άρση των αναστολών
Μονιμοποίηση εκτάκτων
Υγειονομικό Επίδομα – Αύξηση μισθών
Εργατικό ατύχημα
Ισχυρή Δημόσια Υγεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενη για τη μη χορήγηση κανονικών αδειών, αναφέρει πως: «Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας θέσαμε το ζήτημα για άρση της απόφασης περικοπής των κανονικών αδειών ειδικά σε όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και να εκδοθεί οδηγία από τις Διοικήσεις να χορηγούνται κανονικά οι λοιπές άδειες του προσωπικού πλην κανονικών.
Προφανώς λόγω των μεγάλων κενών που δημιουργήθηκαν από το μέτρο της αναστολής καθηκόντων αποφάσισαν Διοικήσεις των Νοσοκομείων να περικόψουν κάθε είδους άδεια ακόμη και τις ειδικές άδειες. Δεν χορηγούν επίσης παρανόμως ωφελούμενα ρεπό».

Ενδοσονοκομειακές διασπορές κορονοϊού

Με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι από τα μέσα του καλοκαιριού και με την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας παρατηρείται ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού, σε κάποια νοσοκομεία, όπου οι ελλείψεις προσωπικού έχουν γιγαντωθεί.

Μόνη λύση στην καταπολέμηση της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού είναι τόσο η τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας από τους ασθενείς και τους επισκέπτες, όσο και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Οι θάλαμοι και οι χώροι νοσηλείας θα πρέπει να είναι κατάλληλοι, ενώ το προσωπικό δεν θα πρέπει να φροντίζει περιστατικά covid και non covid ταυτόχρονα.
Είναι εμφανές ότι παρότι σχεδόν όλοι οι υγειονομικοί είναι εμβολιασμένοι, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια, αν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Απαιτούμε να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων».

Σχετική είδηση: ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει με νέες κινητοποιήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος