ΑΔΕΔΥ: Aντίθετη με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο

Στο θέμα των μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρεται η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν οι παράμετροι της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων. Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι αντίθετη με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων/ισσών εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο.

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη τους, χωρίς να έχουν επιλογή για τη μετακίνηση ή τη μη μετακίνησή τους (βάσει τόπου κατοικίας, οικογενειακής κατάστασης κλπ) και χωρίς να ερωτώνται ως υπάλληλοι, σε προφανέστατη και ευθεία αντίθεση με τον ν.4440/16 (και ειδικά το άρθρο 2) περί εθελοντικού χαρακτήρα των μετατάξεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι οποιαδήποτε μετάταξη ή απόσπαση προσωπικού από θέση του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του δημόσιου τομέα, θα πρέπει να γίνεται εθελοντικά μετά από προκήρυξη ενδιαφέροντος ή από σχετικό αίτημα του/της υπαλλήλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες στο δικαίωμα της επιλογής και θα διεκδικήσει μαζί τους το δίκιο τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος