ΑΔΕΔΥ: 25η Νοέμβρη 2023 – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ως διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καθιερώθηκε η 25η Νοεμβρίου από τον Ο.Η.Ε. Στα πλαίσια αυτά η ΑΔΕΔΥ καλεί στις 25/11 τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία – μέλη της, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν με αφορμή τη μέρα.

Στην Αθήνα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία-Μέλη της, σε προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30 μ.μ. και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Την 25η Νοέμβρη, όπως και κάθε μέρα του χρόνου, αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ζητάμε:
• Στήριξης των θυμάτων βίας, όπως ξενώνων έκτακτης φιλοξενίας και ειδικών κέντρων για τα θύματα βιασμού.
• Τη διασφάλιση και ενίσχυση του δικτύου των δομών στήριξης γυναικών (24ωρης Γραμμής 15900, Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων Φιλοξενίας).
• Την εισαγωγή του όρου «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα της χώρας.
• Την άμεση και ουσιαστική εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και της Σύμβασης 190 για την Εξάλειψη της Βίας.
• Την άμεση κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, για να σταματήσει η αιμορραγία ανθρώπινων ζωών.
• Την επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του αρμόδιου κυβερνητικού φορέα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και την επιστροφή της στο Υπουργείο Εσωτερικών, και τη διάθεση ενός ικανού οικονομικού κονδυλίου για την αντιμετώπιση θεμάτων έμφυλης βίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος