Aχαρνές: Συνεχίζεται ο καθαρισμός καμένων κορμών και κλαδιών – Αγωνία για την επόμενη μέρα (video)

Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Αχαρνές. Τρεις περιοχές στην Αττική που μετρούν τις πληγές τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Για την κατάσταση εκεί και τις προσπάθειες καθαρισμού των περιοχών μίλησε στην ΕΡΤ ο αρμόδιος δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

«Ο καθαρισμός στη περιοχή είχε ξεκινήσει από τον Μάιο. Ευτυχώς όταν ήρθε η φωτιά στις 3 Αυγούστου η περιοχή ήταν καθαρή. Δεν υπήρχαν πεταμένα κλαδιά», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Βρεττός.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τα Βασιλικά Κτήματα, επεκτάθηκε, μπήκε μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης και έφτασε μέχρι την περιοχή των Θρακομακεδόνων» περιέγραψε ο δήμαρχος Αχαρνών, περιγράφοντας στην ΕΡΤ την επόμενη μέρα της καταστροφής.

«Έχουμε ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού. Για εμας, σε πρώτη φάση, έχει σημασία να καθαρίσουμε την περιοχή και το δεύτερο, να προετοιμαστούμε για το χειμώνα που έρχεται και να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε αντιπλημυρικές ζώνες προστασίας».

Σύμφωνα με τα όσα είπε «πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση του οδικού δικτύου, να γίνει αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού. Στην περιοχή έχουν καεί σχεδόν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε την περιοχή και να την επαναφέρουμε σε μια κατάσταση προγενέστερη».

Αναφερόμενος στην επιτάχυνση των διαδικασιών τόνισε ότι το μόνο που μπορούν κάνουν ως δήμος είναι να πιέσουν τους αρμόδιους φορείς ώστε να φτιαχτούν οι αναγκαίες εργασίες, μεταξύ των οποίων και η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΗΕ

«Από την εποχή της Μήδειας είχαμε ζητήσει να γίνει υπογειοποίηση του δικτύου. Είναι ευκαιρία να υλοποιηθεί αυτό γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν ανέμεσα από ένα πυκνόφυτο δάσος περνούν γραμμές καλωδίων υψηλής και μεσαίας τάσης, αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα», επισήμανε ο κ. Βρεττός.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των δέντρων, ένα μέρος τους θα δοθεί σε φτωχές οικογένειες για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος