Α. Βατόπουλος: Σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία – Εμβολιασμοί και τεστ αντιγόνου, τα βασικά μας όπλα (video)

Η πανδημία δεν έχει περιοριστεί και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος επισημαίνοντας πως υπάρχει παρεξήγηση από τους πολίτες ότι επειδή άνοιξαν κάποιες δραστηριότητες ελλατώθηκε η πανδημία. Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι η Επιτροπή σε κάθε συνεδρίασή της εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα προτείνει ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι βασικά όπλα κατά της πανδημίας είναι οι εμβολιασμοί και τα τεστ αντιγόνου και μόνο έτσι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους περιορισμούς. Τόνισε δε ότι αν εφαρμοστεί το νέο μείγμα μέτρων, όπως έχει αποφασιστεί, θα αποφύγουμε καθολικά lockdown, όπως έγινε στην περίπτωση της Καλύμνου. Είναι ένα στοίχημα αυτό και μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, είπε.
Ο κ. Βατόπουλος απέφυγε να δώσει ημερομηνίες για επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι “είναι δύσκολο να κάνουμε μακροχρόνιες προβλεψεις γιατί έχουμε διαψευστεί στο παρελθόν”, ωστόσο -όπως είπε- αν αυξηθεί το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί αυτομάτως θα δοθεί και το πράσινο φως για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος