Α. Τσίπρας: Ο Μίμης Δαρειώτης υπήρξε η κολώνα του κόμματος στα δύσκολα

Αποχαιρετώντας τον αγωνιστή της Αριστεράς και επί σειρά ετών οικονομικό διευθυντή του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δαρειώτη, συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα με ιδιαίτερο συμβολισμό για την οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος.

Σου χρωστάμε που υπήρξες η κολώνα του κόμματος σε δύσκολες στιγμές. Σου χρωστάμε την περηφάνεια μας που διαχειριστικές τα οικονομικά μας με διαφάνεια και σύνεση. Που είμαστε το μόνο κόμμα που κυβέρνησε τον τόπο και δε χρωστάει σε κανέναν. Ούτε ένα ευρώ. Για αυτό και κανείς δε μας έχει στο χέρι του” τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο κ. Τσίπρας.

Με ένα κόκκινο γαρύφαλλο συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι του Μίμη Δαρειώτη από τη διαδρομή του σε Νεολαία Λαμπράκη, Ρήγα Φεραίο, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ είπαν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που κατά την Χούντα είχε καταδικαστεί σε θάνατο, περνώντας χρόνια στις φυλακές, με διαρκή βασανιστήρια.

Είσαι εδώ, μαζί μας, σήμερα που δίνουμε άλλη μια μάχη για την πατρίδα και τη δημοκρατία. Θα είσαι εκεί, μαζί μας, αύριο που θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, όσες δυσκολίες κι αν χρειαστεί να ξεπεράσουμε” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι γνώρισαν τον Μίμη Δαρειώτη από κοντά, θα τον θυμούνται για την αλληλεγγύη του σε όσους είχαν ανάγκη, το ήθος και την ευγένειά του.

Επιμέλεια: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος