Α. Συρίγος: «Τα δημόσια ΙΕΚ θα καλύψουν όσους μείνουν εκτός ΑΕΙ» (video)

Στην ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια καθώς και για τη δυνατότητα που θα έχουν φέτος οι υποψήφιοι για συμπλήρωση δεύτερου μηχανογραφικού στα ΙΕΚ αναφέρθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είναι δύο από τις αλλαγές που βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα η ελάχιστη βάση εισαγωγής έχει προκαλέσει και αντιδράσεις. Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό αποφοίτησης στην Ε.Ε. (9% η χώρα μας, όταν ο μέσος όρος είναι 24% και η αμέσως επόμενη χώρα από την Ελλάδα έχει 18%) στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 – 2021 θα υπάρχει η δυνατότητα για συμπλήρωση δύο μηχανογραφικών.

“Τα δημόσια ΙΕΚ θα καλύψουν όσους μείνουν εκτός ΑΕΙ. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τα Πανεπιστήμια ως την τετάρτη Λυκείου”, ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος