Α. Συρίγος: Οι Πανελλήνιες είναι μια μεγάλη μάχη, ανάμεσα σε πολλές άλλες (video)

Για τις ιδιαιτερότητες της φετινής σχολικής χρονιάς μίλησε στην ΕΡΤ ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Συρίγος ξεκαθάρισε τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων.

«Αν ο μαθητής βρεθεί θετικός θα πρέπει να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα άλλα παιδιά», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος οι εξετάσεις είναι μια δύσκολη στιγμή για όλα τα παιδιά… «Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια μεγάλη μάχη, ανάμεσα σε πολλές άλλες. Οι Πανελλαδικές αποτελούν μια γιορτή αξιοκρατίας και ακεραιότητας. Οι νέοι πολίτες γνωρίζουν ότι κανείς δεν θα περάσει στο πανεπιστήμιο επειδή οι γονείς του έχουν λεφτά ή γνωρίζουν κάποιον. Ακόμα και αν δεν γράψουν καλά, τα παιδιά να θυμούνται. Επτά φορές αν πέσεις, οκτώ φορές να σηκωθείς».

Θέλοντας να δώσει μια συμβουλή προς τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους, ο κ. Συρίγος τόνισε:

«Ότι και να συμβεί αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σηκώνεσαι και να προσπαθείς. Η ζωή είναι γεμάτη με ανατροπές. Για τα παιδιά (με τη χαμηλή βαθμολογία) υπάρχει η δυνατότητα των δημόσιων ΙΕΚ. Θα υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσουν δεύτερο μηχανογραφικό στα δημόσια ΙΕΚ τα οποία προσφέρουν εργασιακές προοπτικές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος