Α. Σεριάτος (Prorata): Το Πρώτο Πρόγραμμα στην πρώτη τριάδα των πιο αξιόπιστων ραδιοφωνικών σταθμών (audio)

«Η αξιοπιστία του Πρώτου Προγράμματος εμφανίζεται σημαντικά αυξημένη, καθώς βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα των πιο αξιόπιστων ραδιοφωνικών σταθμών», τόνισε ο επικεφαλής Πολιτικών Ερευνών της Prorata, Άγγελος Σεριάτος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας, ο κ. Σεριάτος, τόνισε ότι η τάση είναι αυξητική τον τελευταίο χρόνο. «Δεν είναι μια έρευνα ακροαματικότητας, αλλά δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη απέναντι στην παρεχόμενη πληροφόρηση από ορισμένα Μέσα, μεταξύ των οποίων και το Πρώτο Πρόγραμμα», επισήμανε. Όπως είπε, οι πολίτες κρίνουν την αξιοπιστία ως προς την παρεχόμενη ενημέρωση σε θέματα οικονομικά και πολιτικά. «Δηλαδή, αφορά αμιγώς το ενημερωτικό κομμάτι των διαφόρων Μέσων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αξιοπιστία του ραδιοφώνου παραμένει υψηλή, και υψηλότερη από κάθε άλλο Μέσο Ενημέρωσης, καθώς το εμπιστεύεται το 56% των πολιτών.

Η έρευνα διεξήχθη σε τρεις μεγάλες ομάδες πολιτών. Στην πρώτη ομάδα που τοποθετείται στο κέντρο και τα κεντροδεξιά του πολιτικού φάσματος, το Πρώτο Πρόγραμμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, με τον ΣΚΑΪ στην πρώτη θέση και τρίτο το “Θέμα 104,6”.

Και στη δεύτερη ομάδα, με πιο κεντροαριστερά πολιτικά χαρακτηριστικά, το Πρώτο Πρόγραμμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στην πρώτη θέση είναι ο σταθμός “105.5 Στο Κόκκινο”, και στην τρίτη θέση ο Real fm.

Δηλαδή σε δυο κατευθύνσεις, και στην κεντροδεξιά και στην κεντροαριστερά, το Πρώτο Πρόγραμμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο ζήτημα της αξιοπιστίας. «Κάτι που επαληθεύει με οριζόντιο τρόπο, ότι η αξιοπιστία του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είναι εξαιρετικά υψηλά, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης των πολιτών», τόνισε ο κ. Σεριάτος.

Στην τρίτη κατηγορία των ερωτηθέντων, όπου υπάρχουν άτομα με χαμηλότερο πολιτικό ενδιαφέρον, πρώτη επιλογή στο ραδιόφωνο ως προς την αξιοπιστία είναι ο Real fm, στη δεύτερη θέση τα “Παραπολιτικά 90,1” και ο “Alpha 9.89”, και στην τρίτη θέση το Πρώτο Πρόγραμμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος