Α. Μπουρλά: Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε – Εργαζόμαστε για ένα ετήσιο εμβόλιο (αποκλειστικές δηλώσεις στην ΕΡΤ)

«Οι επιστήμονες νίκησαν τον κίνδυνο, νίκησαν τον φόβο» το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Άλμπερτ Μπουρλά. «Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε» είπε ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer, περιγράφοντας τον αγώνα δρόμου για την ανακάλυψη του πρώτου εμβολίου κατά της Covid.

Όπως τόνισε η αποτυχία θα σήμαινε πολλά και για τον ίδιο και για την Pfizer και για τον κόσμο. Ως πιο δύσκολο στις συνεργασίες, χαρακτήρισε των πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που όπως είπε του τηλεφωνούσε απροειδοποίητα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, στο ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε πως: «Θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα δύο μεγαλύτερα επιτεύγματα της επιστήμης».

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Α. Μπουρλά ανέφερε ότι πρέπει να μάθουμε με τον ιό, δημιουργεί πολλές μεταλλάξεις και η ανοσία που δημιουργεί μέσω νόσησης, δεν διαρκεί πολύ. Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό και να οδηγηθούμε -δουλεύουμε πολύ εντατικά- για να φέρουμε ένα εμβόλιο που με ετήσιο εμβολιασμό θα δημιουργεί ανοσία, γιατί οι πιο συχνοί εμβολιασμοί σε μικρά χρονικά διαστήματα μηνών, έχουν κουράσει τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Ειρήνη Κυρίτση

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος