Α. Μπίνης για ελέγχους εμβολιασμών: Το βάρος σε γήπεδα και ΜΜΜ – Δεν είναι λύση οι εταιρείες σεκιούριτι στις εκκλησίες (video)

Ευρεία σύσκεψη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με την Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ο ‘Αγγελος Μπίνης μιλώντας τις τρεις μεγαλύτερες προκλήσεις στους υπό εξέλιξη ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων. «Στις εκκλησίες δεν είναι λύση να προσλάβουμε εταιρείες σεκιούριτι, αλλά να καταλάβει ο κόσμος την πρόκληση ενόψει εορτών», τόνισε ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». Στα γήπεδα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το βάρος πρέπει να πέφτει στην έκδοση εισιτηρίου δηλαδή να μην εκδίδεται χωρίς πιστοποιητικό, πρόσθεσε.

Για τις εκκλησίες δεχόμαστε καταγγελίες αλλά οι έλεγχοι γίνονται γύρω από τους ναούς και δεν πρόκειται να επεκταθούν μέσα, είπε ο κ. Μπίνης επαναλαμβάνοντας πως στόχος των ελεγκτών είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και το μείζον να μην χρειαστούν άλλα μέτρα.

Σχετικά με τα πρόστιμα ο κ. Μπίνης συνόψισε ότι ανήρθαν σε 2 εκατομμύρια 830.000 τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στα 3 εκατομμύρια 360.000 για τις ίδιες παραβάσεις ενώ όμως ίσχυσε ότι από την πρώτη παράβαση επιβάλλεται η κύρωση.

Yπενθυμίζεται ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξετάζει Καταγγελίες ή Αναφορές που αφορούν σε θέματα:

  • έκδοσης και χρήσης βεβαιώσεων εμβολιασμού κατά της COVID-19
  • έκδοσης και χρήσης βεβαιώσεων διαγνωστικών ελέγχων COVID-19

Οι καταγγελίες ή οι αναφορές υποβάλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου emvolio-testcovid19@aead.gr ή στα τηλέφωνα 210 3480907 και 210 3480891.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος