A. Μπίνης: Γίνονται 100.000 έλεγχοι την ημέρα – Το Σαββατοκύριακο είχαμε 30 αναστολές λειτουργίας (video)

Κατά μέσο όρο 100.000 έλεγχοι, πραγματοποιούνται ημερησίως για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού σύμφωνα με τον Άγγελο Μπίνη, διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία.

«Οι έλεγχοι είναι περίπου 100.000 την ημέρα ενώ το Σαββατοκύριακο είναι πιο αυξημένοι, με το κύριο βάρος να το σηκώνει η Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε ο κ. Μπίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αποκάλυψε ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα τριάντα αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων που δεν τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τήρηση του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού και της ταυτοπροσωπίας. Εκεί εντοπίζουμε ένα μεγάλο κενό. Η ιστορία με τους ανοιχτούς χώρους που κλείνονται με διαφόρους τρόπους (π.χ. υαλοπετάσματα), δεν είναι ανοιχτοί χώροι. Είναι καθαρά κλειστοί χώροι για την τήρηση της νομοθεσίας και θα επιβάλλονται κυρώσεις. Αυτή η μηχανή που έχουν βρει κάποιοι να παρακάμψουν τις υποχρεώσεις τους και να νοθεύσουν την υγιή ανταγωνισμό τελειώνει», προειδοποίησε ο κ. Μπίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος