Α. Μπίνης: Δέκα εργαζόμενοι σε αναστολή σε 18 δομές υγείας – Συνεχίζουμε τους ελέγχους (video)

«Υπάρχει υψηλό ποσοστός συμμόρφωσης στους υγιείς επιχειρηματίες, οι οποίοι σέβονται τόσο τον πελάτη, όσο και την επένδυση και τους εργαζόμενούς τους. Οι παραβάσεις έχουν σταθεροποιηθεί περίπου στο 5 -7% σε σχέση με τους ενεργόμενους ελέγχους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με τους ελέγχους για ύπαρξη πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Βάρος έχει πέσει στην φυσική αυτοψία εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο σχετικά με την ταυτοποίσηση των εμβολιασμένων», ανέφερε ο κ. Μπίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπίνης τόνισε ότι οι ελεκτές θα ζητούν από τους πελάτες των καταστημάτων να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο ώστε να ελέγχεται η ταυτοπροσωπία. «Το πρόστιμο είναι 300 € για το φυσικό πρόσωπο που δεν φέρει νόμιμο πιστοποιητικό και 2.000€ και εφτά ημέρες αναστολή λειτουργίαςγια τα καταστήματα. Σε περίπτωση υποτροπής μπορούμε να φτάσουμε στα 10.000 € πρόστιμο και εξήντα ημέρες αναστολή λειτουργίας».

Δέκα εργαζόμενοι σε αναστολή σε 18 δομές υγείας

Όπως επισήμανε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας οι έλεγχοι είναι επιτόπιοι ναι ενδελεχείς: «Στις 18 δομές που ελέγθησαν, από τους 1.034 εργαζόμενους, οι 921 είχαν νόμιμο πιστοποιητικό εμβολιασμού,  οι 19 είχαν πιστοποιητικό νόσησης, 50 ήταν σε νόμιμη άδεια και σε 34 εκκρεμούσε η διαδικασία έκδοσης του σχετικού εγγράφου, ενώ 10 είχαν τεθεί σε αναστολή».

Σχολιάζοντας την απόφαση δικαστηρίου στο Κιλκίς σχετικά με την συνταγματικότητα του εμβολίου σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία, επισήμανε ότι και αυτές οι δομές βρίσκονται εντός του σχεδιασμού της Αρχής. «Το αμέσως προσεχές διάστημα σε όσους εκ των 332 δήμων έχουν παρόμοιες δομές κοινωνικής πρόνοιας θα διεξαχθούν επίσης επιτόπιοι έλεγχοι».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπίνης εξέφρασε την πεποίηθηση ότι «όλοι οι επαγγελματίες της υγείας θα σπεύσουν να εμβολιαστούν ώστε να μη βρεθούμε στην ανάγκη να επιβάλλουμε κυρώσεις ή να δημιουργηθούν περιπτώσεις δυσλειτουργίας».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους ελέγχους το διάστημα 20 – 22 Αυγούστου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος