Α. Λύτρας για την υπόθεση Δ. Ζέμπερη: Ο κατηγορούμενος πήρε από κάπου εντολή – Ποια η σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ (video)

Την άποψη της οικογένειας της δολοφονημένης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη κατέθεσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας υποστηρίζοντας ότι εκτός από τον καταδικασμένο πρωτόδικα δράστη, Μανώλη Σωροπίδη, υπάρχουν και άγνωστοι ηθικοί αυτουργοί.

«Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως, είναι βέβαιο ότι διέπραξε το έγκλημα. Οι γονείς και ειδικά ο πατέρας ισχυρίζονται ότι αυτό το έγκλημα έχει γίνει εξαιτίας της εργασίας της Δώρας, η οποία ήταν εφοριακός και είχε επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα σε αρκετές επιχειρήσεις. Θεωρεί (ο πατέρας της) ότι ο κατηγορούμενος πήρε από κάπου εντολή» δήλωσε σχετικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο πατέρας της Δώρας του είχε αναφέρει ότι «η κόρη του χειρίζεται κάποια κομμάτια από τη λίστα Λαγκάρντ. Ήρθε μάρτυρας που εργαζόταν στη συγκεκριμένη εφορία και είπε ότι του είχε ανατεθεί μία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ».

Γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση της οικογένειας της 32χρονης που έχασε τη ζωή της με 14 μαχαιριές.

Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο που συμμετέχει στη δίκη ως πολιτική αγωγή για το φόνο της Δώρας Ζέμπερη, η απόφαση για την τύχη του κατηγορούμενου αναμένεται εντός του Ιουνίου, ενώ η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί για να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Δεν παρέλειψε επίσης να πει ότι «το θύμα της άγριας δολοφονίας είχε εκμυστηρευτεί στον πατέρα της όσο και σε γνωστούς της ότι φοβόταν».

Να σημειωθεί ότι η νεαρή εφοριακός είχε βρεθεί νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β’ Νεκροταφείο στα Πατήσια.

Δύο φορές ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 58χρονο για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου 2017.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν πρωτόδικα την υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται για τις δύο βαριές πράξεις που χρεώνονται στον 58χρονο, καθώς δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον δράστη  που με δεκατέσσερις μαχαιριές σκότωσε την 32χρονη με σκοπό να της πάρει την τσάντα που είχε μέσα πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος