Αλ. Κούγιας: Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη – Να μην πάνε στα χέρια των δικαστών κενές δικογραφίες (video)

«Έχουν συλληφθεί δέκα πρόσωπα και καταζητούνται δύο. Αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη. Δέχθηκα την είδηση με αγαλλίαση και πρέπει να ευχαριστήσω εκ μέρους της οικογένειας» επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντα 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Κούγιας, αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».«Βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα. Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ. Έχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε .

«Είναι δυνατόν οι αρχές να βρίσκουν γιάφκα με όπλα (σ.σ. τα ευρήματα στο σύνδεσμο οπαδών) και να μην ψάχνουν ποιος τα εχει πιάσει; Πρέπει να ψάχνουν αποτυπώματα, dna, να ασκήσουν δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο αυτών που έχουν πιάσει τα όπλα. Ετσι θα βρουν την άκρη. Αυτοί δεν δρουν μόνοι τους, κάποιοι τούς δίνουν λεφτά» είπε υπενθυμίζοντας πως για τα ευρήματα διώχθηκε μόνο ο υπεύθυνος του συνδέσμου και η δικογραφία δεν συνδέθηκε και δεν υπήρξε αντιστοίχηση με την υπόθεση του Άλκη.

Αναφερόμενος σε διαμαρτυρίες που ακούγονται περί ατιμωρησίας στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι αναμενόμενο από τη στιγμή “που ένορκοι τρομοκρατούνται και υπάρχουν αστυνομικοί στο περιβάλλον των εγκληματιών” επειμένοντας στην καταγγελία του ότι ο γιος γυναίκας αξιωματικού στο τμήμα αθλητικής βίας ήταν εκ των βασικών υπόπτων στο περιστατικό του 2019 που έχασε τη ζωή του ένας νεαρός Βούλγαρος. Παράλληλα είπε πως ο συνήγορος του 23χρονου φερόμενου ως δολοφόνου του Άλκη είναι ο ίδιος που εκπροσώπησε την κοπέλα που είχε χτυπήσει με το ΙΧ της, τότε τον νεαρό.

«Οι γονείς των τραυματισμένων παιδιών δεν θελουν να εμφανιστούν»

“Οι δικαστές είναι έντιμοι, κάνουν τη δουλειά τους, αλλά όταν τους πάνε δικογραφίες άδειες, χωρίς όπλα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, τι να κάνουν. Το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση Ριχάρδου, η δικογραφία ήταν κενή στοιχείων. Θα πάρω τη μέχρι στιγμής δικογραφία αύριο μαζί με τις άλλες οικογένειες να δηλώσουμε υποστήριξη κατηγορίας να ενημερωθούμε διότι πριν απολογηθούν οι κατηγορούμενοι δεν μπορούμε να έχουμε γνώση. Οι ένορκοι είναι τρομοκρατημένοι, εδώ τρομοκρατούν εμάς” είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως υπάρχουν “τέσσερις ένορκοι, οικογενειάρχες και  κοιτάζουν και καλά κάνουν την οικογένειά τους”. “Οι ίδιοι οι γονείς των τραυματισμένων παιδιών δεν θέλουν να εμφανιστούν” τόνισε.

Είπε πως επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετά χρόνια και πως έχουν αλλοτριωθεί η αστυνομία, θεσμικά όργανα. “Εχουν παραιτηθεί δικαστές από θεσμικά όργανα της ΕΠΟ γιατί τους σπάνε τα αυτοκίνητα και τους απειλούν και δεν ασχολείται κανείς” είπε.

«Ας φωνάξουν κάποιον ειδικό στη σύσκεψη για την οπαδική βία»

Αναφερθείς στην προγραμματισμένη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι αυτοί που θα πάνε στη σύσκεψη είναι παντελώς άσχετοι. Γίνεται μια σύσκεψη για λόγους επικοινωνιακούς. Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ξέρει πώς λειτουργούν αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις -γιατί περί αυτών πρόκειται- που με τον μανδύα ενός οργανωμένου συνδέσμου, ουσιαστικά κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και πωλούν προστασία σε οποιονδήποτε δυστυχή πέσει στα δίχτυα τους; Ας καλέσουν κανέναν ειδικό, κάποιον που το έχει ζήσει. Ας καλέσουν εμένα να τους πω πώς έχουν τα πράγματα. Δεν υπάρχει σωτηρία» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος