Α. Κανδαράκη (ψυχολόγος) για την 12χρονη: Η παιδική της ψυχή έχει τραυματιστεί θανάσιμα – Με ζωώδη ένστικτα οι δράστες (video)

Array

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο που φέρεται να εξέδιδε δια της βίας ένα δωδεκάχρονο κορίτσι στον Κολωνό. Για τη νέα αυτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε ανήλικο παιδί από έναν «άνθρωπο υπεράνω υποψίας» μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για τα όσα βίωσε από έναν άνθρωπο που η οικογένειά της εμπιστευόταν.

Σχολιάζοντας την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινωνία όσο αποκαλύπτονται πτυχές της σκοτεινής δράσης των δύο συλληφθέντων η κ. Κανδαράκη επισήμανε ότι πρόκειται για μία παιδική ψυχή που έχει «τραυματιστεί θανάσιμα» από ενήλικες.

Είχε πάρει στην πλάτη του πολλά μεγάλα βάρη ενηλίκων

«Όταν τραυματίζεται η ψυχική υγεία τόσο πολύ βαθιά, μπαίνει ερωτηματικό για την επιβίωση» δήλωσε η κ. Κανδαράκη. Μιλώντας για την ανήλικη την οποία σύμφωνα με όσα η ίδια κατήγγειλε την εξέδιδε ο 53χρονος, η ψυχολόγος τόνισε ότι «φαίνεται πως είναι ένα παιδί το οποίο είχε πάρει στην πλάτη του πολλά μεγάλα βάρη ενηλίκων μέσα στην οικογένεια».

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η 12χρονη έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην προσπάθειά της να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της η κ. Κανδαράκη είπε ό,τι ίσως ένιωθε ότι μπορούσε να σώσει την οικογένειά της από τις οικονομικές δυσκολίες.

«Είχε βγει στο χώρο εργασίας από πολύ νωρίς. Φαινόταν ότι ήταν ένα παιδί που μεγάλωνε μόνο του διότι κουβαλούσε όλο αυτό το φορτίο και όλη αυτή την αγωνία μόνο του. Αυτή την στιγμή ένοχοι και υπεύθυνοι δεν είναι μόνο προφανώς αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος, μπαίνει πλέον σε ζωώδη ένστικτα που το εξέδιδε και το εκμεταλλευόταν, αλλά και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεχόντουσαν αυτές τις υπηρεσίες».

Αρρωστημένες οι πράξεις των ενηλίκων

Σχολιάζοντας την σοκαριστική είδηση ότι 200 άτομα είδαν το ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος για να «ψαρεύει» πελάτες για την 12χρονη δήλωσε ότι πάρα πολλοί ενήλικες έχουν ευθύνη σε όλο αυτό που συμβαίνει.

«Ξεκινάει από την οικογένεια και φτάνει σε όλους τους πελάτες οι οποίοι δεχόντουσαν όλο αυτό και είχαν ικανοποιήσει όλες τις αρρωστημένες ορέξεις τους», πρόσθεσε. Αναφορικά με το ζήτημα της παιδικής εργασίας τόνισε ότι «πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν μπορούν να βάζουν τα παιδιά μπροστά να φέρουν λύσεις. Τρομάζω με τα μικρά παιδάκια τα οποία βγαίνουν γύρω γύρω και ζητιανεύουν. Θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από οργανωμένες κοινωνικές δομές. Δεν μπορεί να βγαίνει ένα παιδί 12 χρονών στο χώρο εργασίας και να μην ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο στο οποίο εργάζεται».

Αναρωτήθηκε μάλιστα «πώς αυτό το κορίτσι θα μπορέσει να σταθεί αύριο στα πόδια του; Πώς θα μπορέσει να σταθεί σαν μια νέα γυναίκα, σαν μια μητέρα αύριο, με τέτοια βαθιές ουλές μέσα στην ψυχή του και στο σώμα του;».

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. της Ένωσης των Ειδικών Φρουρών,  λέγοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι συνάδελφοι μου πάνε μέχρι το τέλος. Η δικογραφία, να είστε σίγουροι, θα είναι δεμένη. Θα βρουν τα αποδεικτικά στοιχεία, εάν ισχύουν, και θα τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος