Α. Γεωργιάδης: Μικρό θαύμα η έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Array

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου κατέπλευσε για επισκευή το πρώτο εμπορικό πλοίο μετά από πολλά χρόνια. Πρόκειται για το φορτηγό supramax Star Cleo της εταιρείας Star Bulk, χωρητικότητας 56.582 dwt, ναυπηγήσεως του 2013.

Ο  Α. Γεωργιάδης παρέστη στην τελετή του αγιασμού και επισκέφτηκε το πλοίο, ενώ ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο και CEO της ONEX, κ. Πάνο Ξενοκώστα, τον Διαχειριστή της Star Bulk, Πέτρο Παππά, τον Δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Α. Γεωργιάδης: Μικρό θαύμα η έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Είμαστε εδώ σήμερα για να καλωσορίσουμε την σε χρόνο ρεκόρ έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου μετά από χρόνια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για επισκευή, αμέσως μετά την κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο της συμφωνίας εξυγιάνσεωςμεταβιβάσεως στην εταιρεία ONEX», δήλωσε ο υπουργός κι ευχαρίστησε όσους βοήθησαν  «σ’ αυτό το μικρό θαύμα και πάνω απ’ όλα τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι θα πάρουν μετά από χρόνια το πρώτο τους Δώρο Χριστουγέννων και τον πρώτο μισθό για την επισκευή ενός πλοίου».

Ο Πρόεδρος και CEO της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζήτησαν την αρωγή και συνδρομή μας για μια δοκιμαστική ενδιάμεση περίοδο λειτουργίας προς οικονομική στήριξη τους και άμεσες επιβαλλόμενες παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές απαξιωμένες για δεκαετίες. Ο Όμιλος ΟΝΕΧ, με μεγάλη υπερηφάνεια αποφάσισε να συμβάλει. Τα δάκρυα των εργαζομένων στην έλευση του πρώτου πλοίου στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων μετά από 5 χρόνια, μας γεμίζει έμπνευση για δημιουργία και προσπέλαση όλων των προκλήσεων ενός τόσο πολύπλοκου εθνικού εγχειρήματος».

Ο Διαχειριστής της Star Bulk,  Πέτρος Παππάς δήλωσε: «Ήθελα να συγχαρώ τρεις ομάδες ανθρώπων. Πρώτα την Κυβέρνηση, ειδικότερα τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση, διότι χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους αυτό το εγχείρημα δεν επρόκειτο ποτέ να ευοδωθεί.
Χωρίς τους εργαζόμενους, χωρίς τη βοήθεια τους δεν επρόκειτο να γίνει τίποτα ούτε πρόκειται να γίνει χωρίς τη βοήθεια τους στο μέλλον».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους στο όραμα της συνέχειας που πήρε γρήγορα σάρκα και οστά. Το σχέδιο εξυγίανσης προχωράει. Αλλάζει η σελίδα για την Ελευσίνα, που σε λίγο θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρέπει να το λέμε και αυτό».

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Νίκος Παπανικολάου δήλωσε:
«Όλοι οι εργαζόμενοι αντέξαμε για να δούμε να γίνεται πράξη αυτό
το όραμα, την επανεκκίνηση του Ναυπηγείου Ελευσίνας. Το συναίσθημα που νιώθουμε είναι συγκίνηση. Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος