Α. Γεωργιάδης: Ο πίνακας της πρώτης ΥΠΕ με τα απογευματινά χειρουργεία – To πρώτο στην Αθήνα γίνεται στον «Ευαγγελισμό»

Σύνοψη
  • Το Καραμανδάνειο θα επισκεφτεί ο Α. Γεωργιάδης την επόμενη Τετάρτη.
  • Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να έχουν και οι αναισθησιολόγοι μεγαλύτερες αμοιβές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Tο πρώτο απογευματινό χειρουργείο  στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Αντιδρούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις δύο και μισή μετά το μεσημέρι. Η ΕΙΝΑΠ έχει κηρύξει στάση εργασίας.

Τα 4 μεγάλα Νοσοκομεία είναι:

«Ο Ευαγγελισμός»: 2 χειρουργικές τράπεζες επί 2 ημέρες την εβδομάδα. Εκτιμώμενος αριθμός περιστατικών 30. Τα περιστατικά αφορούν: Γενική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, Πλαστική Χειρουργική, Ουρολογική, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ και Γναθοχειρουργική.

«Γ.Γεννηματάς»: 4 χειρουργικές τράπεζες επί 2 ημέρες την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούν: Γενική Χειρουργική, Ουρολογική, Πλαστική, ΩΡΛ, Αγγειοχειρουργική, Γναθοχειρουργική, Πανεπιστημιακή και Κρατική Οφθαλμολογική, Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική.

ΚΑΤ: 3 χειρουργικές τράπεζες επί 2 ημέρες την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούν: Γενική Χειρουργική, Αθλητικές Κακώσεις, Μικροχειρουργική, Ορθοπεδική, Σκολίωση και Σπονδυλική Στήλη, Αγγειοχειρουργική, Νευροχειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Γναθοπροσωπική και Θωρακοχειρουργική.

«Σωτηρία»: 1 χειρουργική τράπεζα επί 1 ημέρα την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούν: Γενική Χειρουργική, Θωρακοχειρουργική και ΩΡΛ.

Γεωργιάδης: Στόχος της μεταρρύθμισης να έχουν και οι αναισθησιολόγοι μεγαλύτερες αμοιβές

Σε συνέντευξή του στο Σκάι, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, δήλωσε πως: «Εγώ ότι και να κάνω θα τους ενοχλεί. Είδα έναν πραγματικό ασθενή να μιλάει και όχι συνδικαλιστές. Θα ήταν αδύνατον να υπάρχουν αυτά τα πλάνα αν δεν το ήθελε ο ασθενής.
Είναι εύκολο να βρίζεις όλη μέρα τον Γεωργιάδη, ο δύσκολος στόχος είναι να πας να πεις στον ασθενή να πεις ότι σου απαγορεύω να πας να κάνεις το γόνατο σου.
Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να έχουν και οι αναισθησιολόγοι μεγαλύτερες αμοιβές. Οι αναισθησιολόγοι στο Ιπποκράτειο που έχουμε μεγάλο πρόβλημα οι διαγωνισμοί που κάνουμε βγαίνουν άγονοι γιατί τα χρήματα που δίνονται στο ΕΣΥ είναι λίγα. Για να διπλασιάσουμε τους μισθούς θέλουμε 3 δισ.
Η μεταρρύθμιση που κάνουμε και τα απογευματινά χειρουργεία και η επιλογή παροχής ιδιωτικού έργου τους δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουν τους μισθούς τους.


Έχω βγάλει τον πίνακα της πρώτης ΥΠΕ με τα απογευματινά χειρουργεία.
Την επόμενη Τετάρτη θα επισκεφτώ το Καραμανδάνειο που το κάναμε καινούργιο και θα σφίξω και το χέρι του κυρίου που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΣΥ στη μνήμη του παιδιού του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος