Α. Φλαμπουράρης: «Το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι το ρόλο του»

«Τους δημοφιλείς πρωθυπουργούς τούς χτυπούν μέσω του περιβάλλοντός τους», ανέφερε μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε την κίνηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «επιχείρηση φθοράς» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιθέσεις κατά στενών συνεργατών του.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον υπουργό Επικρατείας ως «φοροκλέφτη», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «η παράταξή σας, την οποία την γνωρίζω πολύ πριν από σας, πάντα ήταν συναινετική, του διαλόγου και του πολιτισμένου κλίματος».

Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπουράρης, υποστήριξε, ότι η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στην οποία συμμετείχε έγινε νόμιμα και έγκαιρα, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «συμπεριφορά που υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα», χαρακτήρισε αστήρικτα τα σχετικά δημοσιεύματα και προσέθεσε ότι «για άλλη μία φορά το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι τον ρόλο του- το οικονομικό, το μιντιακό και το πολιτικό σύστημα συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν και συνεχίζουν να αναπαράγουν πρόβλημα που δεν έχει περιεχόμενο».

«Παραμύθια της μεταπολιτεύσεως», χαρακτήρισε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κάλεσε τον αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να εξετάσει τις τραπεζικές κινήσεις του υπουργού Επικρατείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως οι δόσεις από την πώληση της εταιρείας του φαίνονται στους λογαριασμούς του.

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για απλή αμέλεια στην συμπληρωματική του δήλωση, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φθάσουμε στην ανθρωποφαγία και παρότρυνε τον κ. Φλαμπουράρη, λόγω της επιρροής του στον πρωθυπουργό, να τον συμβουλέψει να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολυνθεί ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί, δύσκολα θέματα, όπως το ασφαλιστικό.

«Η Αριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα των διωγμών, των εκτοπίσεων, των φυλακίσεων, των βασανισθέντων και των νεκρών», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αυστηρές συστάσεις τις οποίες δέχθηκαν οι κκ Γεωργιάδης και Αυγενάκης, οι οποίοι παρενέβαιναν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Φλαμπουράρη, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. «Κύριοι Γεωργιάδη και Αυγενάκη αν νομίζετε ότι μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί είστε γελασμένοι», είπε ο κ. Κακλαμάνης και «συνέστησε στο Σώμα προσοχή», χειροκροτούμενος και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος