Α. Εξαδάκτυλος: «Μόνο με το εμβόλιο θα αντιμετωπίσουμε τις μεταλλάξεις» (video)

Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα εξαιρεθούμε εμείς από την εξάπλωση αυτής της μετάλλαξης του κορονοϊού από τη στιγμή που αυτή έχει φτάσει στη «γειτονιά» μας, επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μεταλλαγμένο στελέχος είναι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε, τώρα που δεν έχει ακόμα πολύ μεγάλη εξάπλωση, τηρώντας παράλληλα και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει μεγάλη μετάδοση. Αυτό έχει να κάνει με την επιτήρηση μετά από ταξίδια, με την τήρηση των μέτρων αλλά και την αποφυγή συνωστισμού». ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Εξαδάκτυλος.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Νευροανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, Δημήτρης Καρούσης, επισήμανε ότι στο Ισραήλ η χαλαρότητα έφερε τη μη τήρηση των κανόνων απομόνωσης – καραντίνας. «Αυτή η χαλαρότητα έφερε αυξανόμενο ρυθμό θετικότητας μέρα με τη μέρα. Μάλιστα, μεγάλο ποσοστό θετικών στον ιο είναι παιδιά κάτω των 16 ετών, ενώ πάνω από 80% έχουν τη μετάλλαξη Δέλτα», υπογράμμισε σχετικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος