Α. Εξαδάκτυλος: Η συμβουλή για τις ηλικίες 30 έως 60 πρέπει να είναι ατομική – Τι λέει για 4η δόση και εμβολιασμούς (video)

Για την εξέλιξη της πανδημίας, την αναγκαιότητα ή μη της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό καθώς και για τον «Προσωπικό Γιατρό» μίλησε στις «Συνδέσεις» ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη ενημέρωση των αρμοδίων για τον εμβολιασμό.

Να συνεννοηθούν με το γιατρό τους αναφορικά με το αν θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική, τέταρτη δόση του εμβολίου, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό με 4η δόση των ανθρώπων που είναι από 30 έως 60 δεν είναι ένα απλό πράγμα για να πούμε κάντε το ή μη το κάνετε», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι «η συμβουλή για αυτές τις ηλικίες πρέπει να είναι ατομική».

Θα έπρεπε ήδη να έχουμε επαναφέρει τη μάσκα

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «από παρανόηση εγκαταλείψαμε το πιο απλό και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας που είναι η χρήση της μάσκας».

Ο ίδιος χαρακτήρισε αναστρέψιμη τη διασπορά του κορονοϊού τονίζοντας ότι μετά από δυόμιση χρόνια ξέρουμε όλοι πώς προστατεύεται η υγεία μας και το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη μετάδοση.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας για να μη χρειαζόμαστε το πρόστιμο για να το πράξουμε», είπε και πρόσθεσε ότι «τη μάσκα ως κοινωνία θα έπρεπε ήδη να την έχουμε επαναφέρει». Υποστήριξε μάλιστα ότι τα αυστηρά μέτρα όπου εφαρμόστηκαν απέτυχαν.

Μιλώντας για τον «Προσωπικό Γιατρό» που ξεκινάει αύριο ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι στόχος είναι όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουν έναν γιατρό αναφοράς.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος