Α. Εξαδάκτυλος: Εδώ που είμαστε πρέπει όλοι να πράξουμε το καθήκον μας (audio)

«Εδώ που είμαστε πρέπει όλοι αυτονοήτως και χωρίς δεύτερη σκέψη να πράξουμε το καθήκον μας. Και οι γιατροί πρώτοι», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι, «η επιστράτευση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε έγκαιρα η άρση των αντικειμενικών προβλημάτων που είχε το κάλεσμα του υπουργείου και το δικό μας». Συνεχίζοντας σχολίασε, «εδώ και τόσο καιρό και παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προτάσεις από τον περασμένο Μάρτιο για το πώς μπορούν να αρθούν τα θέματα τα οποία αποτελούν το αντικίνητρο για τους συναδέλφους που χρειάζεται να συνεργαστούν στο ΕΣΥ, δεν υπήρχε καμία κατανόηση. Και αφορά κυρίως το θέμα της αστικής ευθύνης των γιατρών που θα συνδράμουν».

Ο πρόεδρος ανέφερε πως δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πλαίσιο της εργασίας των συναδέλφων του μετά την επιστράτευση . «Την Παρασκευή έγινε μία πολύ προκλητική κατά την άποψη των περισσότερο εξ ημών ενέργεια, εξοστρακίστηκε ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ από τον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργού. Απόφαση που δεν ήταν στιγμιαία. Προήλθε από την αλλαγή του νόμου που έγινε στις 27 Ιανουαρίου σκοπίμως», προσθέτει ο κ. Εξαδάκτυλος μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, πρόκειται για συμπεριφορές που δημιούργησαν προβλήματα για ένα θέμα κανονικά θα έπρεπε να λυθεί με ηρεμία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος