48ωρη απεργία οικοδόμων στα εργοτάξια της γραμμής 4 του Μετρό στις 13 και 14/7

Άκαρπες ήταν μέχρι στιγμής οι επαφές του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας με την εταιρεία που έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες της υπό κατασκευής γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, για υπογραφή διμερών συμβάσεων έργου με αυξήσεις στα μεροκάματα και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει στο έργο. Από την πλευρά της η εταιρεία παράπεμψε ουσιαστικά στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για τα θέματα αυτά.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με την στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας να προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, με 48ωρη Απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιούλη και επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρις ότου έχουμε στα χέρια μας μια ουσιαστική πρόταση για διαπραγμάτευση και όχι μια συνεχή άρνηση.

Επειδή ακριβώς μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτή την στιγμή στη χώρα, επειδή οι ανατιμήσεις είναι σχεδόν καθημερινές σε προϊόντα , είδη πλατιάς κατανάλωσης, καύσιμα, ενέργεια κτλ. παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από κανέναν ούτε από δήθεν “καλούς” εργοδότες που “θέλουν αλλά δεν μπορούν”, ούτε από κυβερνητικούς και άλλους πολιτικούς “σωτήρες” που με επιδόματα ψίχουλα και κούφιες υποσχέσεις επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Όπως με τον αγώνα μας επιβάλλαμε την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που ήταν μια ανακούφιση για όλους τους οικοδόμους, έτσι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για να καλυτερέψουμε την ζωή μας. Δεν χωράει καμιά αναμονή. Με πίστη στο δίκιο μας και την ενότητα των εργαζομένων θα βγούμε και πάλι νικητές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος