40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ – Ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο (video)

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την επίσημη έναρξη του δημόσιου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στις 28 Μαΐου 1979, η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα, το οποίο καθόρισε την κοινωνική, οικονομική και πολιτική της πορεία μέχρι και σήμερα.

Πριν από τέσσερις δεκαετίες υπεγράφη στο Ζάππειο η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Πρωταγωνιστής, ο πολιτικός που οραματίστηκε και εργάστηκε για την ένταξη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Στο μεταξύ, στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγει για την Ελλάδα και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση το Ταμείο Ανάκαμψης ανέδειξαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής. Κυριάκος Μητσοτάκης και Νταβίντ Σασόλι, στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, συμφώνησαν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Καινοφανές και πολύ σημαντικό εγχείρημα χαρακτήρισε τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες της, είναι το σπίτι μας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ νωρίτερα μίλησε στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος