39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ημέρα γιορτής για τον κλασσικό αθλητισμό

Array

Εντυπωσιακό ήταν και φέτος το φινάλε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο. Απροσπέλαστο παραμένει το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι τις 21:00 απόψε θα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας.

Ο Χαραλάμπος Πιτσώλης έκανε την ανατροπή λίγο πριν το τέλος και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με χρόνο 2.23.43, ένα λεπτό και δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον περσινό νικητή Κωνσταντίνο Γκελαούζο.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Σταμούλης. Στις γυναίκες η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου πήρε την πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας της.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή (13/11)

Πιτσώλης: «Το μεγαλύτερο μετάλλιο είναι το παιδί μου που έρχεται σε λίγους μήνες»

Ο νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, λίγο μετά τον τερματισμό του στο “Παναθηναϊκό Στάδιο” παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ ξεκαθαρίζοντας ότι η σημερινή του νίκη δεν είναι η σημαντικότερη της ζωής του.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος διακεκριμένος της σημερινής (13/11) ημέρας, τερματίζοντας πρώτος στην κλασική διαδρομή κάνοντας προσπέραση εις βάρος του Κωνσταντίνου Γκελαούζου στο τελευταίο χιλιόμετρο. Μετά την ιστορική του επιτυχία, μίλησε για τον αγώνα αλλά και για το παιδί του που… έρχεται, μιας και η γυναίκα του είναι έγγυος.

Δείτε τις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ:

Ασημακοπούλου: «Έκανα τεράστια προσπάθεια, μεγάλος ο ανταγωνισμός»

Η αθλήτρια του ΕΑΚ Νεάπολης, έκοψε πρώτη το νήμα από τις γυναίκες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πετυχαίνοντας μία ιστορική νίκη και παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα την επιτυχία της.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, ήταν η μεγάλη νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 2:46:01. Η αθλήτρια της ΕΑΚ Νεάπολης, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι είναι λες και… ζει σε ένα όνειρο, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει ότι τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Δείτε τις δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ:

Το συγκλονιστικό φινάλε με την προσπέραση του Πιτσώλη 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είχε έναν… απροσδόκητο νικητή φέτος, με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη να προσπερνάει στο τελευταίο χιλιόμετρο τον “μόνιμο” προπορευόμενο Κωσταντίνο Γκελαούζο και να γράφει ιστορία.

Ένα φινάλε που είχαμε χρόνια να δούμε μας χάρισε φέτος η αυθεντική διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων. Περίπου 1000 μέτρα πριν το φινάλε είχαμε… αλλαγή στην πρωτοπορία, με τον αθλητή του Παναθηναϊκού να μένει από δυνάμεις και να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση.

Δείτε το βίντεο του τερματισμού-θρίλερ:

Οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία τους και ανέβηκαν στο βάθρο, λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό τους στο “Παναθηναϊκό Στάδιο”.

Οι Χαράλαμπος Πιτσώλης, Κωνσταντίνος Γκελαούζος και Κωνσταντίνος Σταμούλης που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στους άντρες και οι Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου και Ουρανία Ρεμπούλη που βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα των γυναικών, έλαβαν τα μετάλλιά τους.

Εν τω μεταξύ με έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο, στο Λαϊκό νοσοκομείο, πέντε άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν στο μαραθώνιο. Αρρυθμίες ή λιποθυμική τάση ήταν τα κύρια συμπτώματα που παρουσίασαν και αυτήν την ώρα βρίσκονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Λαϊκού». Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους, αλλά κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν για παρακολούθηση, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλονται. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα μέσης ηλικίας και δύο νεότερης ηλικίας άνδρες.

Πηγή: ΕΡΤ / ertsports.gr 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος